ThinkPad X12 Detachable Gen 2 je „Surface od Lenova“

ThinkPad X12 Detachable Gen 2 je „Surface od Lenova“
Fotografie: Lenovo
  • Na MWC Lenovo představilo druhou generaci svého konvertibilního zařízení
  • Možnosti tabletu lze rozšířit připojením klávesnice s dalším příslušenstvím
  • Výbava v ničem nezaostává za běžnými notebooky a udělá radost i náročným

Na stánku Lenova na letošním MWC přitáhly samozřejmě největší pozornost futuristické koncepty jako notebook s průhledným displejem, ale tradičně si zde našly místo i produkty, které doplňují stávající produktové řady. To je i případ zařízení s kostrbatým názvem ThinkPad X12 Detachable Gen 2.

Název ale zároveň odhaluje vše podstatné. Základem je tablet s 12,3", poměrem stran 3:2 a krycím sklem Gorilla Glass, který může fungovat zcela samostatně, například o víkendech, kdy chcete jen konzumovat obsah. A v pondělí ráno k němu přicvaknete klávesnici s typickým Lenovo trackpointem, čtečkou otisků prstů a poutkem pro uchycení stylusu – a můžete se pustit do pracovního procesu. Jinými slovy, je to prakticky totéž, co Microsoft nabízí pod značkou Surface.

Gen 2 znamená, že na toto zařízení narazíte v obchodech už nyní, toto je jeho vylepšení, které si žádá rozvoj v oblasti procesorů. Od svého předchůdce se tak liší nasazením procesorů Intel Core Ultra z řady U, u kterých samozřejmě nesmí chybět dedikovaná neurální jednotka pro akceleraci umělé inteligence.

Jak už je u Lenova zvykem, na trh přijde celá rodina těchto zařízení, kdy se poměr ceny toho nejlevějšího a nejdražšího může skoro přiblížit dvojnásobku. Maximální konfigurace totiž slibuje 32 GB RAM, 1TB SSD, 8Mpx kamera otočená do prostoru + 5Mpx IR kameru a 5G sub-6 modem s podporou eSIM. Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 bude na našem trhu dostupný od června 2024, cena pro český trh bude upřesněna. Předchozí generace začínala s cenou kolem 40 tisíc korun.

Technické parametry Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2

Kompletní specifikace
Konstrukce283,3 × 203,5 × 8,8 mm, 760 g, konstrukce: s odnímatelným displejem
DisplejTFT IPS, 12,3" (1 920 × 1 200 px)
Chipset
PaměťRAM: 32 GB, disk: 1 000 GB (SSD), paměťové karty: ?
Konektory2× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: Thunderbolt
Datové funkcemodem: LTE, Wi-Fi: Wi-Fi 6E, Bluetooth: 5.2, NFC: ?
Operační systémWindows 11
Akumulátor42 Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnostčerven 2024, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze