Zuckerberg v roli spasitele? Ke COVID-19 vakcíně chce dopomoci 50 milionům uživatelů

Zuckerberg v roli spasitele? Ke COVID-19 vakcíně chce dopomoci 50 milionům uživatelů
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Nástroje budou dostupné na Facebooku, Instagramu i WhatsApp
  • Skrze Facebook si budou moci uživatelé domluvit termín očkování

Mark Zuckerberg, 36letý zakladatel Facebooku, dnes skrze svůj oficiální profil vydal prohlášení s informacemi o spuštění nové kampaně na Facebooku, Instagramu a WhatsApp. Jejím cílem je pomoci 50 milionům uživatelů obdržet vakcínu proti koronaviru.

V příspěvku se Zuckerberg chlubí například tím, že se za pomoci Facebooku podařilo již dvěma miliardám uživatelů získat ověřené informace o koronaviru. S větší dostupností očkování tak v současnosti pracují na nástrojích, které mají umožnit získat očkování ještě více osobám.

Zuckerberg se těší na očkování, uvádí v příspěvku.

Prvním z nich je nástroj, který uživatelům ukáže, kdy a kde se mohou naočkovat a zároveň obsahuje odkaz k vytvoření termínu očkování. Tyto informace mají být v sekci o viru COVID-19 a zobrazí se přímo ve feedu. Uživatelé podle Zuckerberga už Facebook stejně využívají k tomu, aby si domluvili termín očkování, takto se má funkce pouze rozšířit mezi ještě více osob. Druhým nástrojem je tzv. „COVID-19 Informační centrum“ pro Instagram, kde se lze dočíst vše důležité ve spojitosti s koronavirem.

Třetím bodem je spolupráce s úřady a orgány za účelem rozšíření WhatsApp chatbotové podpory pro snazší registraci očkování. Na závěr v příspěvku uvádí, že se sám těší na očkování, které by mělo pomoci vrátit naše životy do starých kolejí. Kompletní informace najdete na stránkách fb.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze