Zrychlete nabíjení svého iPhonu pomocí těchto jednoduchých triků

Apple akademie
38
Zrychlete nabíjení svého iPhonu pomocí těchto jednoduchých triků
  • Nabíjení iPhonu lze pomocí pár jednoduchých triků výrazně urychlit
  • Pomůže k tomu režim letadlo, nabíječka na iPad nebo sundání obalu

Užitečné je zapnutí režimu letadlo, případně úplné vypnutí telefonu. Může se to zdát jako maličkost, avšak iPhone se nabíjí o poznání rychleji, když nepřijímá notifikace a hovory, tudíž se nerozsvítí displej a nemusí přijímat signál. Navíc je dobré, když telefonu sundáte při nabíjení obal. Zamezuje totiž správnému odvodu tepla a tím může způsobit přehřívání akumulátoru, což má za následek pomalejší nabíjení, aby nedošlo k poškození zařízení.

iOS režim letadlo

Certifikovaný kabel je alfa omega rychlého dobití. Asi většina z nás má zkušenost s nějakým neoriginálním kabelem, který většinou nejen špatně a pomalu dobíjí, ale také postupně ničí baterii. V době nabíjení je také vhodné nemít telefon na přímém slunečním světle – důvod je stejný jako u sundání obalu.

macbook touch bar

Vhodná je určitě také 12W nabíječka na iPad. Dokáže telefon dobít mnohem rychleji než 5W, která je součástí balení. Pokud ji nemáte a nechcete investovat, připojte iPhone alespoň k MacBooku či PC s USB 3.0. Doba nabíjení je pak výrazně kratší. Majitelé nejnovějších iPhonů si mohou koupit i USB-C/Lightning kabel, díky němuž nabijete například iPhone 8 Plus na 50 % za pouhých 30 minut.

Diskuze ke článku
Pepa
Hm....kdyby Apple raději udělal rychlonabíjení....když je tak "technologicky napřed" jak mnozí říkají :). Pak by člověk u telefonu přes 20k nemusel například řešit sundavání obalu, kvůli odvodu tepla a spol....to mi nepřijde moc "amazing".
Mirek
Sorry ale cely článek je holý nesmysl.

Sundávat pouzdro - nepraktický nesmysl, kdo to bude dělat?

Jak muže neoriginalni kabel ničit baterii? Pochopil bych kdyby nabíjecí konektor, ale baterii ničit nemůže.

Režim letadlo a telefon na prijmu ma téměř totožnou spotřebu, tzn že nabíjení probíhá stejně rychle.

Chybí vám v článku upozornění, že rychlé nabíjení mnohem víc opotřebovává baterii-snižuje její životnost.
wtf?
Do klasického USB portu na počítači ide 0,33A... a je jedno či je to 2.0 alebo 3.0 USB... Medzi nimi je rozdiel len v rýchlosti prenášania súborov, napätie a prúd tam idú rovnaké.. čiže to je úplná blbosť čo ste napísali..

To, koľko PC/notebook púšťa šťavy do mobilu má na starosti matičná doska.. Ak podporuje rýchlonabíjanie, tak áno, nabijete mobil rýchlejšie, ale ak je to nejaký šmejd tak vám nepomôže ani to že si dáte dole kryt :D .
Antik
U toho kabelu je to pravda protože se jedná o jeho vodivost která u levných kabelů bývá vlivem horších materiálů a tudíž i většího odporu horší

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze