Zprávy ze záhrobí, pětioké Xiaomi a další zprávy týdne

mNews
1
Zprávy ze záhrobí, pětioké Xiaomi a další zprávy týdne
  • Proč Amerika prožívá kauzu zatoulaných SMS a co se vlastně stalo?
  • Xiaomi Mi Note 10 má pětici zadních fotoaparátů a skvělou výbavu
  • mNews přináší přehled toho nejzásadnějšího z uplynulého týdne

Amerika řeší opravdu vážný problém – opožděné textovky. Ale na vážnější notu, ukážeme si nejnovější Xiaomi nebo další skládačku od Samsungu. Vítejte u mNews.

Zprávy ze záhrobí, pětioké Xiaomi a další zprávy týdne – mNews

Xiaomi Mi Note 10 má 5 fotoaparátů

Mimo nových chytrých hodinek Xiaomi představilo model CC9 Pro, který do Evropy přijde pod názvem Mi Note 10. Ten má velký displej s drobným výřezem, Snapdragon 730G, až 8 GB RAM nebo 256GB úložiště. Potěší i obří baterie s kapacitou 5 260 mAh a rychlým nabíjením. Hlavním tahákem je ale zadní sbírka pěti snímačů. Hlavní má 108 Mpx, nechybí dvojnásobný a pětinásobný teleobjektiv, širokoúhlý snímač a makro kamera. Prodávat se začne již během listopadu za cenu od 14 tisíc korun.

W20 je další skládačka od Samsungu

Označení W20 5G vzbuzuje zvědavost. Poslední informace hovoří o tom, že pravděpodobně půjde o 5G variantu Galaxy Foldu pro čínský trh. Dříve se spekulovalo o véčku se skládacím displejem. Taková varianta je stále ve hře, nedočkáme se jí však již během představení W20 19. listopadu.

Hodinky Fossil Hybrid vydrží 2 týdny

Fossil aktuálně patří mezi nejzajímavější výrobce chytrých hodinek a nyní si pro nás připravil model Hybrid HR. Ten disponuje dvěma tradičními ručičkami, ale pod nimi se ještě nachází displej. Na jedno nabití navíc vydrží až dva týdny.

Amerika řeší opožděné textovky

V Severní Americe došlo k podivné chybě. Řadě lidem se SMS zprávy odeslané 14. února, tedy na Valentýna, jaksi ztratily a přišly až nyní. Celkem má jít o necelých 170 tisíc případů. Přesný důvod chyby není znám, ale postihl více operátorů najednou. Spousta lidí tak dostala zprávu od bývalých partnerů, v některých případech od lidí, kteří už jsou po smrti.

Kdyby nešlo o Valentýna, nikdo by se nad tím asi ani nepozastavil. Ale kvůli charakteru zpráv mohlo vzniknout nejedno drama. Pokud chcete zůstat v obraze, mám pro vás jeden tip. Sledujte mobilenet.cz.