Jak fotí 108Mpx fotoaparát nového Xiaomi Mi Note 10? Včetně testu dalších kamer

Jak fotí 108Mpx fotoaparát nového Xiaomi Mi Note 10? Včetně testu dalších kamer
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Podívejte se, jak fotí 108Mpx fotoaparát, teleobjektiv i ultraširokoúhlý objektiv
  • V článku najdete podrobnou tabulku se specifikacemi jednotlivých snímačů
  • Prohlédnout si můžete rovněž snímky pořízené dedikovaným makro snímačem

Před pár dny k nám do redakce dorazil dlouho očekávaný Xiaomi Mi Note 10, který se chlubí nadprůměrnou kapacitou baterie, velkým AMOLED displejem, ale hlavně 108megapixelovým fotoaparátem. Jestli se jedná o revoluci v oblasti mobilních fotografií nyní můžete posoudit na vlastní oči.

Kromě 108Mpx fotoaparátu na těle telefonu pochopitelně najdeme i další snímače. Kompletní přehled včetně specifikací najdete v přiložené tabulce.

108Mpx snímač 12Mpx teleobjektiv 5Mpx teleobjektiv 20Mpx ultraširokoúhlý objektiv 2Mpx makro objektiv
Světelnost objektivu f/1.7 f/2.0 f/2.0 f/2.2 f/2.4
Velikost senzoru 1/1,33" 1/2,55" ? 1/3" 1/5"
Ohnisko 25mm 50mm ? 13mm ?
Velikost pixelů 0,8 µm 1,4 µm 1,0 µm 1,12 µm 1,75 µm
Optický zoom
Typ stabilizace OIS OIS
Ostření PDAF, Laser AF Dual Pixel PDAF, Laser AF PDAF, Laser AF Laser AF automatické ostření

Fotografie jsou v popisku označeny, takže můžete snadno zjistit, v jakém režimu byly pořízeny. Pokud není v popisku nic napsáno, jedná se o „standardní“ režim, v němž aplikace fotoaparátu fotí po spuštění. Snímky byly pořízeny ze stejného místa s HDR nastaveným na automatiku a bez manuálních úprav expozice. Po pořízení nebyly fotografie nijak upravovány.

Mi Note 10 se chlubí rovněž dedikovaným makro snímačem, který má bohužel stejně nízké rozlišení jako například Redmi Note 8T. K jeho používání je potřeba mít dobré světelné podmínky.

V rámci testování fotoaparátu jsme se zaměřili rovněž na focení v noci. Na pár snímcích níže se můžete podívat, jak fungují jednotlivé režimy ve tmě.

Telefonu pochopitelně nechybí ani populární noční režim, který jsme porovnali se „standardním“. Při jeho aktivaci dojde k mírnému prosvícení fotografie. Pořízení nočního snímku zabere pouhé dvě až tři sekundy.

Na další snímky se můžete těšit v naší podrobné recenzi. Do té doby se můžete s ostatními podělit o své názory v komentářích níže.

Technické parametry Xiaomi Mi Note 10 128+6 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce157,8 × 74,2 × 9,7 mm, 208 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,47" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 730, CPU: 2×2,2 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 618
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor5 260 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:06 hodin
Dostupnostlistopad 2019, 14 990 Kč
Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Xperia 1 v manuálním režimu tento Note zadupe do podlahy.
Marky mark
Neexistuje dobrý a špatný foťák. Existuje jen, dobrý a špatný fotograf.
ABC
Marky mark souhlasím s Tvým komentářem
Kepajko
Pouzival som Huawei p20 pro rok a pol ,veľmi dobrý telefón a vynikajuci fotomobil ale z pracovných dôvodov som potreboval aj širokouhlý fotoaparát . Ako prvá voľba bol Huawei p30 pro ale nechcel som zaoblené sklo ,kamarát má Samsung S8 a po 20 kusov skiel a fólií ktoré sa odlepovali ho začal používať bez ochrany a po malom páde sa mu samozrejme prasklo sklo . (Poznámka teraz si kúpil p30 pro 😉) Nechcel som ani veľmi investovať tak mi padlo do oka Xiaomi mi note 10 ale zaoblené sklo a ip ochrana žiadna a pri mojej práci podrebujem vodeodolnosť . Ako som ďalej sledoval alternatívy tak mi v reklame naskočila Xperia 5. Hovorím si zaujímavá možnosť,konečne užší telefón lebo aktuálne vlajkáče sú okolo 74 mm široké a úchop nie je jednou rukou veľký komfort (skúsenosť p20 pro 😉) a po niekoľkých xperiách kompakt ktoré som pred pár rokmi používal naskočila taká malá nostalgia.ALE ČO TEN JEDEN PROBLÉM Z KVALITOU FOTOAPARÁTOV ??? Pozrel som niekoľko našich aj zahraničných recenzií a hodnotenia boli kladné. Tak reku objednám cez eshop cena 627 euro za vlajkáč mi vyhovovala a ľahko vrátim keby niečo. Telefón prišiel a hneď ma oslovil dizajn ,black verzia a hlavne úchop mi pripomenul bývalé Xperie kompakt 🙂. Začalo testovanie,nastavovanie a hlavne porovnávanie fotoaparátov z p20 pro a Lumia 950 ktorú som si nechal ako spomienku na Windows. Teraz prišlo pre mňa veľké prekvapenie ako fotí Xperia 5 a to jedným slovom fajnovo . Toto som nečakal ,napríklad interiér umelé osvetlenie (primárne používam veľa pri mojej práci) fotky z minimálnim šumom a ostré po celej ploche dokonca som skúsil odfotiť nášho mazlička či makro svietnika ,text atď a snáď okrem maximálneho zoomu Xperia porazila spomenutých oboch rivalov .Vyzdvihujem hlavne fotenie z bleskom kde Xperia urobí rýchly záblesk a fotky zo žúrky boli čisté mali verné farby a kamaráti sa nesťažovali že minútu nič nevidia oproti Samsungu S10 e a Huawei p20 pro ktoré si na Vás poriadne posvietia asi hodinu sme testovali na žúrke 😁. Zhrnutie : Xperia 5 ma milo prekvapila a samozrejme ostáva u mňa . Ako povedalo pár recenzentov čím ju dlhšie používate tým vám ide viac pod kožu. Plusy : dizajn,rýchlosť systému,jednoduchá nadstavba, ,ip68 ,stereo,krásny displej bez ZAOBLENIA !!! premakaný always on display,dióda a samozrejme podľa môjho subjektívneho názoru výborný fotoaparát okrem maximálneho zoomu .Mínusy : maximalnu zoom . Telefón odporúčam a kto chce mať telefón ktorý vybočuje z momentálnej módy placiek,výrazov a prestrelov v displeji bude veľmi spokojný 👍.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze