Jaké jsou naše první dojmy z Xiaomi Mi Note 10 s 5× fotoaparátem?

31
Jaké jsou naše první dojmy z Xiaomi Mi Note 10 s 5× fotoaparátem?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Designem se Mi Note 10 velmi podobá Huawei P30 Pro
  • Displej se opravdu povedl, má krásně živé barvy i vysokou maximální svítivost
  • Uvnitř najdeme Snapdragon 730 se 6 GB RAM LPDDR4X
  • Na zádech je pět fotoaparátů v čele se 108Mpx snímačem

První sériově vyráběný smartphone se 108Mpx fotoaparátem dorazil do redakce a než vám přineseme podrobnou recenzi, podělíme se s vámi o naše první dojmy. Po vytažení smartphonu z černé krabičky zde dále najdete silikonové ochranné pouzdro, kabel typu USB-A/USB-C, ale hlavně masivní nabíjecí adaptér s výkonem 30 W. Tím se dostáváme k první velké přednosti tohoto smartphonu, kterou je nepochybně baterie o nadprůměrné kapacitě 5 260 mAh. Tu se navíc výrobci podařilo vměstnat do těla relativně průměrného telefonu.

První, co vás zaujme při zhlédnutí Xiaomi Mi Note 10, je poměrně velká podobnost s Huawei P30 Pro. Při pohledu na přední stranu je poměrně těžké je od sebe rozeznat – mají totiž podobné rozměry a disponují kapkovitým výřezem i čtečkou otisků prstů v displeji. OLED obrazovka má rovněž shodnou uhlopříčku 6,47 palce i poměr stran 19,5:9. Displej se Xiaomi mimochodem opravdu povedl a z krátkého používání na nás zapůsobily krásně živé barvy i vysoká maximální svítivost. Snad všichni potenciální zájemci navíc ocení zvýšenou ochranu v podobě Corning Gorilla Glass 5, kterou najdeme i na zádech.

Nezapomnělo se dokonce ani na optickou čtečku otisků prstů, která při skenování otisku svítí velmi jasným bílým světlem. Odemykání působí spolehlivě a problém by čtečce neměly dělat ani zmrzlé či zcela suché prsty. Telefon se v dlani drží velmi příjemně a umístění čtečky se zdá být ideální.

Při bližším zkoumání konstrukce, která je opět extrémně podobná Huawei P30 Pro (například zkosená horní a spodní strana), si lze všimnout přítomnosti 3,5mm jacku, což se již u dnešních novinek v této cenové kategorii jen tak nevidí a výrobce si za to zaslouží pochvalu. Evidentně lze při troše snahy najít dostatek prostoru a přitom do telefonu vměstnat obrovskou baterii. Uvnitř dále najdeme výkonný, ale úsporný Snapdragon 730 doplněný o 6 GB LPDDR4X operační paměti a 128GB úložiště. Že telefon reaguje na všechny povely bleskurychle a během používání jsme nemuseli na nic čekat, pravděpodobně ani není potřeba uvádět.

Hlavním esem v rukávu novinky má být však pochopitelně pětinásobný fotoaparát v čele se 108Mpx snímačem, kterému nechybí OIS ani technologie skládání čtyř pixelů do jednoho. Jedná se o čip Samsung HMX a z prvních testů se výsledky nezdají být vůbec špatné. Dokonce ani doba pořizování 108Mpx snímku není tak dlouhá, jak bychom čekali. Na to, jak telefon fotí, se však podrobněji zaměříme až v recenzi nebo samostatném článku věnovanému fotografiím.

Na zádech je dále dedikovaný portrétní objektiv s rozlišením 12 megapixelů a dvojnásobným optickým zoomem, ultraširokoúhlý objektiv s rozsahem 117 stupňů a rozlišením 20 megapixelů nebo poměrně populární makro objektiv o rozlišení 2 megapixelů. Posledním z pětice je 5Mpx teleobjektiv s OIS a 10× hybridním zoomem. Přestože má fotoaparát telefonu úctyhodných 108Mpx, video lze natáčet nejvýše ve 4K při 30 FPS. Nechybí však alespoň zpomalený záznam o 960 snímcích za sekundu v HD rozlišení. Zapomenout nesmíme ani na 32Mpx selfie kamerku, která rovněž podporuje technologii skládání čtyř pixelů do jednoho a natáčení videa v rozlišení 1080p při 30 FPS.

Vůbec nejzajímavější na celém smartphonu je však dost možná cena, která startuje přibližně na 15 tisících korunách za variantu 6GB RAM + 128GB úložiště. Jak se Xiaomi Mi Note 10 povede na trhu se teprve ukáže, již nyní nám však můžete pokládat vaše dotazy, na které se pokusíme během testování odpovědět.

Technické parametry Xiaomi Mi Note 10 128+6 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce157,8 × 74,2 × 9,7 mm, 208 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,47" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 730, CPU: 2×2,2 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 618
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor5 260 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:06 hodin
Dostupnostlistopad 2019, 14 990 Kč
Diskuze ke článku
butti
Stále se neví zda umí paměťové karty a bezdrátové nabíjení? Díky.
PetrS
Rozhodoval jsem se mezi tímto mobilem a OnePlus 7T. Nakonec jsem zvolil OnePlus. Čistý android, 90Hz displej, nejvýkonnější čip a fotoaparát super.
Radim
Ale rozhodně vede v jiných ohledech, takže bych taky bral oneplus
Pavel Kapoun
To se snad museli zbláznit, s tou cenou... V situaci, kdy jde od 10 tis koupit značkový (kvalitní, nečínský) telefon se SD855, dávat za HW střední třídy 14 tis, to je trochu mimo mísu. Opravdu to začíná připomínat Huawei, tak aby tak taky nedopadli. Ačkoli, kdo by to vlastně oplakával...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze