5× optický zoom v hlavní roli: porovnali jsme Huawei P30 Pro a Xiaomi Mi Note 10

41
5× optický zoom v hlavní roli: porovnali jsme Huawei P30 Pro a Xiaomi Mi Note 10
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Porovnali jsme kvality pětinásobného teleobjektivu u Huawei P30 Pro a Xiaomi Mi Note 10
  • Fotografie byly pořízeny ze stativu a nebyly nijak upravovány
  • Rozhodněte, který z adeptů fotí lépe

V dnešním fotoduelu se zaměříme na poměrně ojedinělou schopnost pořizovat snímky pomocí pětinásobného optického zoomu, který poprvé představil špičkově vybavený Huawei P30 Pro a po několika měsících jej následoval Xiaomi Mi Note 10, jenž přinesl rovněž 108Mpx snímač.

Huawei P30 Pro Xiaomi Mi Note 10
Světelnost objektivu f/3.4 f/2.0
Velikost snímače 1/4" ?
Ohnisková délka 125 mm ? mm
Stabilizace optická optická
Rozteč pixelů 1,4 μm 1,0 μm
Rozlišení 8 Mpx 5 Mpx
Ostření PDAF PDAF

Na snímcích uvedených níže můžete porovnat, jak si oba smartphony vedly při focení za stejných světelných podmínkách a ze stejného místa. Fotografie byly pořízeny při focení ze stativu a nebyly nijak upravovány. První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří Huawei P30 Pro, druhý pak Xiaomi Mi Note 10 (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové snímky v původním rozlišení

Testovací snímky byly pořízeny ve stejnou chvíli s automatickým nastavením. Prohlédnout si je můžete v plné kvalitě rovněž v galerii níže (pro přiblížení stačí kliknout na ikonku lupy).

Huawei P30 Pro
Xiaomi Mi Note 10
Diskuze ke článku
Radim Walczyk
Ono taky dost záleží na denní době. Odpoledne jsou venku přirozeně teplejší barvy a dopoledne studenější. Je nutné být u toho abyste očima posoudil, jaká je situace s barvami. Jestli bylo dopoledne, pak vyhrál huawei, pokud odpoledne, vyhrálo xiaomi.
Dodo
Tak podle očekávání P30 pro tento Xiaomi mi Note 10 rozdrtila, ale dalo se to předpokládat, přeci jen to je jiná liga. Ve stínu toho ale ta cena za note 10 je kure.sky přehnaná, až se chce plakat.
Adamantium
Vím, že je to dost subjektivní, ale fotky vpravo se mi líbí více. Některé o fous, jiné o hodně. Až na závěr jsem se podíval na legendu..
Jiří
Xiaomi má podle mne chybnou detekci vyvážení bílé barvy. Výsledné snímky pak všechny táhnou do teplejších barev než bych očekával.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze