Vivo IQOO 5 se 120W nabíjením si poradí s extrémními teplotami až 130 °C

aktualizováno
Vivo IQOO 5 se 120W nabíjením si poradí s extrémními teplotami až 130 °C
Fotografie: IQOO
  • Má se jednat o první masovou výrobu se 120W nabíjením
  • První telefon s touto výbavou by se měl představit již během srpna

Aktualizováno 10. 8. 2020

První komerčně dostupný smartphone s rychlostí nabíjení přesahující 100 W představí Vivo již 17. srpna. Model s označením iQOO 5 bude disponovat 120W drátovým nabíjením, které prošlo certifikačním procesem institutu TÜV Rheinland. Na sociální síti Weibo tak výrobce zveřejnil video, které ukazuje několik záběrů z testování.

Telefon by měl podle testů dosahovat během nabíjení při pokojové teplotě 25 °C běžných teplot. Samotný konektor má pak zvládnout 10 tisíc zasunutí a vysunutí a baterie údajně přežije (bez poklesu kapacity) alespoň 600 nabíjecích cyklů. iQOO 5 otestovali také v extrémních podmínkách, a to konkrétně v -20 °C a +130 °C. Díky speciální ochraně baterie telefon obě dvě situace bez úhony přežil.

Z výbavy tohoto zajímavého smartphonu víme (dle rootmygalaxy.net) o procesoru Snapdragon 865, superrychlé operační paměti LPDDR5 nebo úložišti typu UFS 3.1. Dále by neměl chybět AMOLED displej se 120Hz obnovovací frekvencí a 240Hz frekvencí dotykové vrstvy.

Původní informace z 3. 8. 2020

Zlepšení výdrže na nabití se u chytrých telefonů zřejmě v dohledné době nedočkáme. Většina mobilů je ráda, že bez spojení s nabíječkou přečká jeden celý den. Výrobci se proto vrhli na nabíjení, respektive zásadní navýšení výkonu nabíječek. V minulém měsíci se s 125W nabíjením vytasilo čínské Oppo. Velkým konkurentem však bude také Vivo, pod které spadá značka IQOO.

Na weibo.com se objevilo video, na kterém je prezentováno svižné nabíjení. Záznam trvá zhruba jednu minutu a za tuto dobu se zařízení dobije o takřka 10 procentních bodů. Kompletní nabití má údajně trvat pouhých 15 minut, přičemž maximální výkon při nabíjecím procesu dosáhne 120 W. Řešení je velmi podobné jako u konkurence, baterie telefonu je opět rozdělena na dva samostatné články, které jsou nabíjeny odděleně.

V případě IQOO je však nutné zmínit, že již údajně byla zahájena masová výroba telefonů s nabíjecím výkonem 120 W. Pokud dojde k potvrzení, má značka jednoznačné prvenství. V tuto chvíli se spekuluje, že první telefon zvaný IQOO 3 Pro se 120W nabíjením bude představen již během tohoto měsíce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze