33 % za 3 minuty. To je nové 125W nabíjení UltraDART od Realme

1
33 % za 3 minuty. To je nové 125W nabíjení UltraDART od Realme
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Při nabíjení by teplota telefonu neměla překročit 40 °C
  • Realme také oznámilo tenké nabíječky s výkonem 65 W a 50 W

Včera jsme vás informovali o představení přelomově rychlého nabíjení od Oppa. Pouhý den poté se s podobnou technologií vytasilo Realme, informace přineslo skrze weibo.com. UltraDART umožní nabíjet výkonem 125 W. Nabíječka transformuje 20V napětí při proudu 6,25 A prostřednictvím tří paralelních obvodů na napětí 10 V a proud 12,5 A. Ve výsledku tak v jednu chvíli nabíjí dva samostatné články s kapacitou 2 000 mAh.

Realme UltraDART

Výrobce proto zmiňuje nabíjení baterie s kapacitou 4 000 mAh, u které dojde k dočerpání 33 % kapacity za pouhé 3 minuty. Za účelem ochrany zařízení Realme implementovalo do nabíječky celkem 14 teplotních senzorů. Výrobce na každý pád zmiňuje, že teplota zařízení by během nabíjení neměla překročit 40 °C. V tuto chvíli však Realme neoznámilo, jak dlouho bude trvat kompletní nabití. Dobrou zprávou ovšem je, že standard UltraDART podporuje i další konkurenční řešení, jako je VOOC od Oppa či Warp Charge od OnePlus.

Realme

Dále Realme oznámilo, že plánuje prodávat nabíječky s výkonem 65 W a 50 W, tedy o výkonech, které již nabízí. Nové typy nabíječek však mají být výrazně lehčí a tenčí než dosavadní pro snadnější přenosnost.