Změny u Qualcommu: levné procesory již nebudou v řadě Snapdragon

2

Patrně vůbec nejznámějším výrobcem procesorů pro mobilní telefony je Qualcomm, ke kterému neodmyslitelně patří řada Snapdragon. V současné však Qualcomm oznámil dvě změny ve svém označení. Levné procesory již v řadě Snapdragon nebudou.

Qualcomm Snapdragon 820

Na sklonku loňského roku jsme vás informovali o tom, že se procesory od Qualcommu dostanou i do zařízení s Windows 10. Poměrně zlomový okamžik bude doprovázen i kosmetickými změnami v označení. Qualcomm oznámil, že své produkty již nebude označovat jako procesory, ale jako platformy. Důvod je vcelku prostý a pochopitelný. Nejde totiž jen o procesor, ale také například o grafické jádro či LTE modem. Dle nového označení bychom tak měli pro příklad uvádět nejnovější počin Qualcommu jako platformu Snapdragon 835.

TIP! Qualcomm by měl v průběhu roku představit tři čipsety střední třídy

Další změna se dotýká samotného označení procesorů, či nově platforem. Doposud platila snadná orientace. Po názvu Snapdragon následovalo tříčíselné označení. Čím vyšší první číslo, tím vyšší řada. Základní modely obvykle dostávaly řady 200 a 400, zatímco lépe vybavené přístroje řadu 600 či vrcholnou 800. Z rodinku Snapdragonů se však nově musí odporoučet základní řada 200. Tu hodlá Qualcomm nově označovat velmi jednoduše Qualcomm Mobile. Půjde vesměs o základní procesory určené chytrým telefonům ze segmentu low-endů.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
Redmarx
Dobry, osobne bych bych dal pryc i lowend z rady 400 a lowend z rady 600.

Ony dobre SoC (platformy :-D) od Qualcommu zacinaji az od Snapdragonu 650 a potom samozrejme cela rada 800.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze