Zatím neznámý telefon Realme nám představí nový procesor Snapdragon

Bude mířit vysoko
1
Zatím neznámý telefon Realme nám představí nový procesor Snapdragon
Fotografie: Realme
  • Mělo by jít o Snapdragon 8 Gen 3 Lite nebo Snapdragon 8s Gen 2
  • Dosáhnout by mohl taktu až 3,01 GHz

Server gsmarena.com upozornil na zprávu od čínského leakstera Digital Chat Station, jenž už na začátku měsíce odhalil připravovaný procesor Snapdragon skrývající se prozatím pod kódovým označením SM8635. Nyní stejný zdroj přichází s dalším únikem, který nám procesor, jenž se bude pravděpodobně jmenovat Snapdragon 8 Gen 3 Lite nebo Snapdragon 8s Gen 2, blíže přibližuje.


Aktuálně se totiž podařilo připravovaný čipset od amerického Qualcommu najít v databázi benchmarku Geekbench, jenž je často zdrojem podobných úniků. Tentokrát se v databázi objevil prozatím neznámý smartphone Realme s modelovým číslem RMX3851, jenž je poháněný stejným čipsetem SM8635, o němž se první spekulace objevily právě začátkem února.

Specifikace SoC zahrnují osmijádrový procesor s následujícím složením jader: jedno jádro Cortex-X4 na taktu 3,01 GHz, čtyři 2,61GHz jádra + tři energeticky efektivní jádra o taktu 1,84 GHz. GPU pak má být Adreno 735, přičemž se očekává, že je celý čipset vyroben 4nm technologií.

Kromě toho se také z výpisu, který si můžete prohlédnout výše, dozvídáme, že připravovaný telefon od Realme poběží na Androidu 14 a má nabídnout štědrých 16 GB operační paměti. A to je zatím vše.

Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
"Snapdragon 8 Gen 3 Lite "

proboha 8xx ma byt TOP co umi SD nabidnout a ne ji ponizovat nejakymi LITE verzemi, od toho je tu safra snad rada 7xx...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze