Zapovězený Pixel 9 Pro Fold přináší evoluční změny s nádechem konzervatismu

První dojmy
2
Zapovězený Pixel 9 Pro Fold přináší evoluční změny s nádechem konzervatismu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Jak působí Pixel 9 Pro Fold naživo?
  • Zaměřili jsme se na design, pant i ohebný displej

Navzdory vymodlenému oficiálnímu příchodu smartphonů Pixel na český trh jsme se alespoň letos nedočkali (oficiální) dostupnosti ohebného Pixelu 9 Pro Fold, který jsem si tak mohl vyzkoušet naživo alespoň v rámci veletrhu IFA 2024. Jaké ve mně druhá generace skládačky od Googlu zanechala dojmy?

Google Pixel 9 Pro Fold – první dojmy

Jiný než první Fold, přesto povedený

První generace Foldu, která prošla redakčním testem, byla velmi zajímavým ohebným telefonem díky vcelku netradičnímu poměru stran. Jednalo se o relativně nízké, avšak široké zařízení, což bylo patrné zejména ve srovnání s relativně vysokým Z Foldem od Samsungu. Druhá generace Foldu od Googlu doznala změny a dalo by se říct, že se Z Foldem i tak trochu inspirovala. Jakmile jsem si však Pixel 9 Pro Fold trochu osahal, zjistil jsem, že se není potřeba ničeho bát. Telefon se stále velmi příjemně drží a vnější displej má identický poměr stran s neohebnými Pixely 9 (a také stejnou 6,3" úhlopříčku), tudíž se velmi komfortně používá.

Google Pixel 9 Pro Fold se překvapivě příjemně drží

Co víc, Pixel 9 Pro Fold naživo nepůsobí ani nijak těžce, i když se hmotností 257 gramů rozhodně řadí k těm těžším a je zhruba o 30 gramů těžší než Honor Magic V3. V zavřeném stavu jsem pak rovněž neshledal velký rozdíl oproti Pixelu 9 Pro, který nosím v pouzdru, tudíž byla tloušťka víceméně stejná a byl bych schopný si na ni okamžitě zvyknout.

Osobně se mi mnohem více zamlouvá fotomodul u ostatních Pixelů 9.

Zvědavý jsem byl ale také na pant. Tuhost otevírání/zavírání je naprosto bezproblémová a pant udrží obě dvě části smartphonu rozevřené v různých úhlech. Rýha v displeji je pak sice viditelná, zejména na ostrém světle na veletrhu, ale během používání ji začnete téměř okamžitě ignorovat a rozhodně mi nepřišla rušivá. Je škoda, že Pixel 9 Pro Fold nemá, stejně jako Z Fold, kamerku typu UDC, tedy umístěnou přímo pod obrazovkou a „schovanou“ za pixely. Ovšem umístění průstřelu pro selfie kamerku je praktické, v pravém horním rohu.

Jelikož je Pixel 9 Pro Fold v mnoha oblastech identický s již testovanými Pixely 9, je zřejmé, že se dočkáte stejného výkonu i podpory různých AI vychytávek. Co je ale jiné, je fotovýbava i design fotomodulu. Osobně se mi mnohem více zamlouvá fotomodul u neohebných Pixelů 9, který je podle mého názoru hezčí a také praktičtější, pokud řešíte třeba viklání telefonu na rovném povrchu. A jak se líbí Pixel 9 Pro Fold vám? O vaše názory se můžete podělit v komentářích.

Diskuze ke článku
Mirec5050
Mirec5050
nemôžem si pomôcť,ale jedna strane zaoblená a tá druhá kvôli pántu-hranatá na mňa pôsobí veľmi škaredo!!!
Lukáš QproTest
Mně se to zase naopak líbí. I když o něm neuvažuji. Mám Z Flip 5 a už žádnou skládačku nechci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze