Zakladatel Twitteru chrání své soukromí pomocí vyhledávače DuckDuckGo

4
Zakladatel Twitteru chrání své soukromí pomocí vyhledávače DuckDuckGo
  • DuckDuckGo je alternativa k vyhledávání od Googlu zaměřená na soukromí uživatelů
  • Jack Dorsey DuckDuckGo pochválil na Twitteru

Zakladatel a CEO sociální sítě Twitter, Jack Dorsey, rozhodně není velkým příznivcem vyhledávacích služeb od Googlu, který skrze své tweety již několikrát kritizoval. Virtuální políček nedávno schytal i Mark Zuckerbeg a jeho Facebook, naposledy při změně loga.

Jako náhradu za Google využívá Jack Dorsey vyhledávač DukDuckGo, který je podle něj o dost lepší, zejména aplikace. Zástupci DuckDuckGo následně na jeho tweet reagovali a poděkovali mu za přízeň. Vyhledávač DuckDuckGo vznikl v roce 2008 v USA jako alternativa, která se zaměřuje na soukromí uživatele, na rozdíl od Googlu, který používá posbíraná data k přesnému cílení reklam.

Diskuze ke článku
Lukáš
Ten o ochraně soukromí něco ví, stejně jako o vymýšlení hesel, stačí vzpomenou na neprolomitelné dadada.
Janek
Při hledání alternativy proti vyhledávači Google jsem zkusil DuckDuckGo spolu browserem Samsungu a jsem naprosto spokojen. A proč? Protoze řada potíží s reklamou , která neodpovídá ani zásadám Google zcela zmizela, žádná vyskakovací okna, žádná celodisplay reklama, kterou nelze běžným způsobem zavřít a rychlost naprosto dostatečná. Pouze jedna věc a to překlad z cizích jazyků je trochu neohrabaný, klady však jednoznačně převažují. Pomalu a jistě se připravují ke stavu, kdy Google bude hrát pořádnou roli, nemám rád dominanci monopolu a z toho vyplývající diktát, který nelze odmítnout. Bohužel některé služby se těžko nahrazují, protože to znemožňují licenční vztahy. Zcela určitě to není služba Google pay, kterou někteří protěžují jako by šlo o zázrak, tuhle službu lze nahradit kdykoliv a jakoliv.
Carda
Je to paranoik jako já

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze