Začíná Microsoft BUILD 2016: sledujte úvodní konferenci on-line

8

Každá velká společnost má každoročně se opakující akci, na které se soustředí novinky a podstatné informace. Pro Microsoft je to třídenní akce BUILD, která začíná právě dnes. Jedná se sice spíše o konferenci pro vývojáře, avšak i tak na ni mohou zaznít klíčové novinky, které se dotknou všech uživatelů produktů od Microsoftu. Dnešní úvodní keynote můžete sledovat živě.

Microsoft BUILD 2016

TIP! Microsoft pracuje na vlastní mobilní aplikaci k odemykání počítače

Kdy a kde?

Akce Microsoft BUILD 2016 se koná jako vždy v San Franciscu a letos probíhá od 30. března do 1. dubna 2016, přičemž hlavní keynote, na které vystoupí i CEO Microsoftu Satya Nadella, proběhne již dnes od 17:30 středoevropského letního času. Microsoft bude tiskovou konferenci přenášet on-line a video přenos naleznete v průběhu dnešního dne níže v tomto článku.

Co očekávat?

Zatímco posledním ročníku akce BUILD byly velmi očekávané a nabité novinkami, letos se předpokládá poklidnější atmosféra. Klíčový nástup Windows 10 má totiž Microsoft již za sebou a bude se dále soustředit na dílčí novinky. Můžete si však být jisti, že se dočkáme plánů na nové funkce do Windows 10 i například nastínění budoucích aktualizací Windows 10 Redstone. Řeč bude určitě o Cortaně a jejím vylepšení, stejně jako o praktickém režimu Continuum, pomocí kterého lze z telefonu udělat takřka klasický počítač. Continuum bude Microsoft chtít jednoznačně nadále rozvíjet.

Nepřehlédněte: Vyzkoušeli jsme Microsoft HoloLens: s hologramy všude kolem

Microsoft HoloLens
Microsoft HoloLens

K samotnému mobilnímu systému Windows 10 Mobile se mnoho informací nečeká. Nové telefony Microsoft na trh uvedl a spuštěny byly také aktualizace vybraných starších modelů. Přesto se samozřejmě můžeme dočkat překvapení. Pokud však očekáváte představení nových zařízení, budete spíše zklamáni. S novými telefony se totiž velmi pravděpodobně nepočítá. Naopak téměř jistě bude řeč o herní platformě Xbox, kde by měl Microsoft přiblížit své plány s Universal Windows Platform na konzoli Xbox One. Hodně prostoru pak dostane rozšířená realita zastoupená brýlemi HoloLens. Vývojářská verze brýlí se totiž začne již tento týden dodávat a je nasnadě, že Microsoft bude prezentovat nejnovější pokroky s vlastní virtuální realitou.

Zdroje: windowsreport.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Som zvedavý či povedia koľko je aktívnych Windows 10 zariadení a ako sa blížia či neblížia k tej miliarde....
Bukovec CZ
Bukovec CZ
Určitě...
Tiger
Namiesto naháňania sa za miliardovou métou, by mali radšej venovať energiu vývoju W10 či už na PC alebo na mobilu.
Tá miliarda by potom prišla aj bez nútenia ľudí na upgrade.
balde
žádný online chat k tiskovce? jsem se těšil že si to jen pročtu co je nového, nebude aspoň článek?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze