Každé PC s Windows 10 bude od příštího roku podporovat HoloLens

3

Už od roku 2017 bude každé nové PC s Windows 10 podporovat aplikace z Hololens, respektive dostane rozšíření o podporu holografických knihoven. Plusem je také to, že potřebné nároky na výkon nebudou tak vysoké jako například u herního řešení HTC Vive, vystačíte si i s integrovanou grafickou kartou střední třídy.

Windows 10 ve virtuální realitě využijí například plovoucí nabídku Start, zajímavé budou také 2D okna aplikací a webových stránek, které budou vyskládány do prostoru jako velké obrazy. Multitasking se tak prolne s realitou a vyřizování vícero akcí najednou bude mnohem přehlednější. Překrásná je také vizualizace místa, které chcete navštívit. Rázem se ocitnete v místě dění. Samozřejmě, realita tak úžasná nebude, Hololens stále trápí ne zcela dostatečný pozorovací úhel.

Nepřehlédněte:

Hololens

Výhodou řešení od Microsoftu je takové, že nebude tolik náročné na výkon počítače. Vystačíte si tedy například s interní grafickou kartou ze střední třídy. Jak se vám nástin podpory Hololens ve Windows 10 líbí?

Zdroje: theverge.com, thenextweb.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
ANO
Lol, jak jsem se dival ted na to video, tak jsem se uplne posunul do budoucnosti za 20 let, jak se budem s usklebem divat na tu hruzu, co nosi na hlave jak z drevnich dob .... jako treba kdyz se ted clovek podiva na nejake stare video s tema rukavicema nebo spickovyma pocitacema, jak byly ty silene monitorove bedny a tak:o)
Uz vidim, jak se budeme smat, ze si nekdo takhle predstavoval budoucnost, ze nekdo bude nosit tohle na hlave:o)))
Uz jenom treba proto, ze prvni 20let stare VRX, fungujici na stejnem principu (a pochopitelne se neuchytily) nevypadaly tak priserne smesne:o)
Xwert Is
Xwert Is
No neviem aký výpočetný výkon na to treba ale mne táto funkcia bude iste nanič keďže môj 6 ročný PC je rád že ide :D
Dan
ok, nebudu mit prachy na komp s poradnou grafikou, ale koupim si bryle za 15k

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze