Microsoft pracuje na vlastní mobilní aplikaci k odemykání počítače

8

Jeden z uživatelů Twitteru objevil v obchodu s aplikacemi nový autentifikátor, který má Microsoft údajně testovat. Jedná se o aplikaci, díky které můžete odemknout svůj počítač pomocí mobilního telefonu a spojení Bluetooth.

Twitterový uživatel WalkingCat přinesl zajímavý poznatek o nové aplikaci Phone Sign–in Beta, která je přítomná v obchodě s aplikacemi redmondského giganta. Aplikace funguje jako autentifikátor a po stažení do vašeho telefonu se spojí pomocí Bluetooth s počítačem. Jakmile se pak objevíte v blízkosti zařízení, stačí na telefonu aplikaci spustit a počítač se již sám odemkne.

Phone Sign-in Beta

TIP: Pozor na externí snímače otisků prstů, nemusí fungovat

Prozatím se aplikace pravděpodobně podrobuje internímu testování a zdá se být prozatím omezena pouze na Windows 10 Mobile a profesionální Microsoft účty. Lze ji sice stáhnout, ale nijak ji není možno používat bez určitého Microsoft účtu. Vzhledem k tomu, že zatím neexistují žádné podrobnější informace, nedá se spekulovat, kdy bude aplikace k dispozici a zdali se jí Microsoft rozhodne nabídnout napříč platformami.

Zdroje: twitter.com, microsoft.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
Rozhodně by bylo lepší pro Microsoft to zase dát napříč všemi systémy a nedržet se pouze Windows 10 mobile
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
ano ios a android
ANO
Jen doufam, ze to nebude fungovat jak popisuje autor "stačí na telefonu aplikaci spustit", ale bude to zcela automaticke. Otazka je, jestli se da podle BT zjistovat vzdalenost od zdroje. Bych si nastavil treba 150cm. V praci by se to hodilo .... clovek odejde, pocitac se zamkne, prijde, pocitac se odemkne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze