Zabezpečte si s námi svůj Android

Top Apps
5
Zabezpečte si s námi svůj Android
  • Zabezpečte svůj telefon pomocí 7 speciálně zaměřených aplikací
  • Můžete jimi zamknout aplikace, vyhledat svůj telefon, dálkově jej vymazat či bezpečně procházet web
  • Nezapomněli jsme ani na VPN či speciální volbu, která vytvoří z vašeho počítače osobní cloud

Jak si zabezpečit Android – Top Apps

Najdi zařízení

Najdi zařízení přímo od Googlu pomáhá při odcizení telefonu a nedávno se dočkala nové podoby. Každý Android telefon s Google Play by měl mít tuto funkci již v sobě zapnutou v nastavení Google. Pomocí této aplikace, případně webového rozhraní, můžete monitorovat, kde přesně se vaše zařízení nachází, lze jej prozvonit anebo rovnou zamknout či dálkově vymazat. Na trhu jsou i lepší podobné aplikace, ale tuto službu už má každý v telefonu a je kompletně zdarma, takže je povinným základem pro lepší bezpečnost.

Najít zařízení

Stáhnout Find My Device

Google Play (zdarma)

Smart AppLock

Smart AppLock se postará o uzamknutí všech aplikací. Přidat si můžete jakoukoli aplikaci a uzamknout jí pomocí hesla, vzoru, gesta či otiskem prstu, pokud má váš telefon čtečku otisků. Uzamknout můžete navíc klidně i notifikace daných aplikací a místo zamykací obrazovky může vyskakovat falešné okno s chybou, aby nikdo nepoznal, že je aplikace vůbec uzamčena.

Smart AppLock

Zároveň tu máme bonusy, jako je zakázání vypnutí obrazovky či otáčení displeje, pokud jsou zapnuty vybrané aplikace. Užitečná je také funkce Observer, jež vyfotí po vámi určeném počtu pokusů o odemčení člověka, který se snaží do aplikace dostat. Zároveň lze pomocí SMS zprávy na dálku telefon zamknout či odemknout, nastavit si inteligentní zamykání podle času či připojení a v nastavení najdete spoustu dalších možností.

Stáhnout Smart AppLock (App Protector)

Google Play (zdarma)

LastPass

Hodí se chránit také hesla a další informace, k čemuž poslouží aplikace LastPass. Stačí si založit účet a následně uložit vaše hesla, přihlašovací údaje, PINy a další citlivé informace, které za vás pak aplikace vyplňuje do webových stránek či aplikací. Vše je uloženo za vámi zvoleným heslem.

LastPass

Navíc si můžete vytvořit také zabezpečené formuláře pro automatické vyplňování či bezpečné poznámky a najdeme tu dokonce i integrovaný internetový prohlížeč. V nastavení je však mnoho dalších možností, jako je sdílená správa informací mezi více uživateli, automatický generátor hesel a mnohé další. Při registrace dostanete 30denní trial verzi prémiového účtu, který vás poté bude stát necelých 300 korun na rok, ale i verze zdarma by měla bohatě postačit.

Stáhnout LastPass Password Manager

Google Play (zdarma)

Ghostery

Pokud chcete více soukromí při brouzdání webu, můžete ocenit prohlížeč Ghostery. Ten vám dává plnou kontrolu nad ovládáním různých trackerů, které vás neustále na stránkách sledují. Zároveň vám může po každém vypnutí vymazat veškerá data jako historii, stažené složky, formuláře, cookies a zadaná hesla. Ghostery není možná tak pěkný a funkcemi nabitý jako jeho konkurenti, ale bezpečnější prohlížeč jen tak nenajdete.

Ghostery

Stáhnout Ghostery Privacy Browser

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Glasswire

Hodí se mít také přehled o spotřebě dat jednotlivých aplikací, aby vám něco nekalého neutíkalo přímo pod nosem. Glasswire monitoruje veškerou vaši spotřebu dat a dávají ji do přehledných grafů. Pomocí notifikací budete mít přehled, pokud nějaká nová aplikace spotřebovává data a snadno zjistíte, jestli vám jich neutíká moc kvůli procesům v pozadí. Glasswire není žádná bezpečnostní aplikace, ale vidět, zda vám nějaká neznámá appka krade nevysvětlitelně data, se může rozhodně hodit.

GlassWire

Stáhnout GlassWire

Google Play (zdarma)

VPN Master

Žádný seznam aplikací o bezpečnosti by nebyl kompletní bez VPN aplikace. My vybrali VPN Master, který se snadno používá, byť experti v oboru ocení pravděpodobně jiné aplikace tohoto druhu. VPN vám dovolí připojit se na různé servery kolem celého světa, které schovají vaší IP adresu před všemi weby, na které narazíte.

VPN Master

Zároveň také zajistí bezpečnější používání veřejných Wi-Fi, které jsou velmi snadno napadnutelné. Aplikace je zdarma, ale pokud se chcete zbavit otravných reklam a získat neomezené používání dat, musíte si zaplatit 65 korun na měsíc, případně necelých 220 korun na půl roku.

Stáhnout VPN Master-Free·unblock·proxy

Google Play (zdarma)

Reslio Sync

Reslio Sync pomůže, pokud úplně nevěříte cloudovým úložištím. Stačí stáhnout tuto službu rovněž do vašeho počítače a aplikace z něj vytvoří vaše vlastní cloudové úložiště, kde můžete mít všechny soubory. Vše tedy funguje úplně stejně jako Google Disk nebo Dropbox, jen zde víte, kde přesně jsou vaše data uložena, což se hodí pro soubory s citlivějším obsahem. Aplikace se k tomu snadno používá a je kompletně zdarma. Jedná se tak o jednu z nedoceněných bezpečnostních aplikací.

Sync

Stáhnout Resilio Sync

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
MB
Na té úvodní fotce je iphone s androidem?
ANO
Ja to vyresil takto, defacto jediny zpusob jak zabezpecit android ...... https://www.youtube.com/watch?v=fDSdvJqGmt0
Nagano80
Blbost, pokud mate mobil ktery nekdo hodi to tovarniho nastaveni tak je mobil vcudu i s apk najdi mobil. Byl mi ukraden Samsung ale i po Factory Resetu jsem mobil nasel tisice km daleko diky registraci mobilu na webu Samsungu. Dotycny si pak jen koupil novou SIM a aktivoval datovy prenos. Tim mi prisla SMS ze je mobil aktivni, videl jsem GPS souradnice, vypisy hovoru, SMS. Mobil jsem zablokoval a pak ho uz byla otazka casu dostat zpatky. Ale Policie bohuzel nema takove paky, ja si ho nasel sam oni ho pak jen dostali do CR. Tak asi tak cisty mobil pi HARD RESETU jen uz totalne ZTRACEN

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze