Z hudebního přehrávače přenosnou herní konzolí? Nový iPod Touch možná překvapí

2
Z hudebního přehrávače přenosnou herní konzolí? Nový iPod Touch možná překvapí
  • Prodeje iPodu Touch klesají od doby, co se na trhu objevily iPhony
  • Jestli se bude jednat spíše o hardwarové, nebo softwarové vylepšení prozatím není jasné

Mezi opravdu populární produkty Applu nepochybně patří hudební přehrávač iPod. Ten se ze své původní verze osazené ještě zastaralým plotnovým HDD postupem času ukázal hned v několika různých podobách – ať už jako malý přenosný přehrávač s uchycením na klip s hmotností pouhých několika gramů, nebo v jeho současné podobě, kterou nejvíce připomíná iPhony. Pravdou však je, že oproti iPhonům u něj k evoluci dochází ještě o něco pomaleji, což by Apple nyní pravděpodobně rád napravil.

Sedmá generace iPodu Touch by totiž mohla dostat do vínku speciální herní funkce, čemuž by napovídalo i zažádání společnosti o rozšíření obchodní značky vztahující se k iPodu. V žádosti pak můžeme naleznout termín „přenosná herní konzole“, který podle nás mluví za vše. iPody však díky iOS podporují nespočet herních titulů i v současnosti, takže bychom se teoreticky mohli dočkat něčeho opravdu zajímavého. Jestli se bude jednat spíše o hardwarové, nebo softwarové vylepšení však zatím netušíme.

Obchodně by to navíc Applu mohlo dávat smysl – prodeje iPodu Touch totiž klesají od doby, co se na trhu objevily iPhony a na přídavek „herní“ mnoho mladších zákazníků uslyší. Trend herních smartphonů je sice nejvíce patrný v Asii, ale postupně se dostává i do dalších koutů světa. Apple by však podle nás musel nabídnout něco doopravdy zajímavého, aby se mu podařilo oživit prodeje iPodu Touch. Pokud jste totiž majiteli iPhonu, mnoho důvodů pro nákup iPodu Touch totiž pravděpodobně nemáte.

Diskuze ke článku
Porydge
Za mě herní zařízení tvoří dostupné hry, tedy obsah. Nikoliv slovo "herní" v názvu zařízení ani kdovíjakej hardware... Takže k čemu maličkej herní iPod když si na něm člověk zahraje to co na každém iPhonu nebo iPadu, kde je to pohodlnější?
Lukáš
Hodně zbytečné zařízení. Nedovedu si předsavit pro koho je to určené. Hry stejné jako na iphonu, většina jich je i na androidu... Nechce se mi věřit, že by tohle Apple dneska vůbec pouštěl do světa. Leda za mrzký peníz a to u Applu nehrozí. Takže to vidím na velké šlápnutí vedle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze