Apple zvažuje umístění hned několika fotoaparátů na chytré hodinky Apple Watch

Apple zvažuje umístění hned několika fotoaparátů na chytré hodinky Apple Watch
  • Uživatel by měl mít k dispozici více druhů objektivů podle pásku, který zvolí
  • Speciální post-processing se má postarat o vylepšení vzhledu uživatele při záběrech zespodu

Apple si aktuálně nechal patentovat umístění fotoaparátů na chytré hodinky Apple Watch. Vzhledem k přítomnosti mikrofonu, který je navíc u nejnovějších Apple Watch čtvrté generace výrazně hlasitější, by možná kamerka dávala smysl.

Apple Watch patent

Nákres odhaluje hned dva fotoaparáty umístěné na pásku hodinek. Obě dvě kamery by měly disponovat širokoúhlým snímačem, díky kterému nebude potřeba hodinky držet přímo před obličejem. Při záběru zespoda ovšem většina uživatelů nevypadá příliš dobře, a proto se Apple rozhodl implementovat speciální post-processing, který dokáže upravit podobu uživatele. Data ze dvou fotoaparátů budou v reálném čase využita k „vytvoření“ lépe vypadajícího obličeje.

Apple Watch patent
Nákres zobrazující „vylepšení“ vzhledu uživatele.

V dokumentaci k žádosti o patent se rovněž uvádí, že by zařízení mohlo disponovat více senzory pro makro a monochromatické záběry, zoom nebo efekt rybího oka. Objektivy by si mohly uživatelé volit zároveň s páskem, který se rozhodnou používat. Nová funkce nahrávání videa by měla být dostupná nejen pro FaceTime, ale i aplikace třetích stran.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze