YouTube aplikace nabídne offline přehrávání videa až na 48 hodin

17

V listopadu se můžeme těšit na další zajímavý milník YouTube. YouTube aplikace totiž dostane novou funkci ,,přidat do zařízení". Tato funkce dovolí off-line přehrávání videa po dobu až 48 hodin, kdy jste mimo internetové pokrytí. Tato funkce bude aplikována u všech videí, autor ji však bude moci zakázat. Těšit se mohou uživatelé Androidu a iOS, s Windows Phone se nepočítá.

YouTube v nedávné době prošel hned několika obměnami, které se snažily zpříjemnit uživatelský komfort a dočkali jsme se mimo jiné také možnosti zmenšit video do okna, zatímco se v aplikaci navigujeme a vybíráme další obsah k přehrání. Nyní však přichází jedna z nejzajímavější funkcionalit posledních let - oficiální možnost jak si uložit video pro pozdější offline přehrávání.

Budete mít možnost označit jakékoliv video, které se vám zlíbí, a po stažení ho máte možnost až 48 hodin sledovat v offline režimu. YouTube povolí tuto funkci u všech videí (nejenom u nových, ale samozřejmě i zpětně). Záleží však na vydavateli, jestli to povolí a může toto dodatečně zakázat, Jde tedy o lepší možnost, než si video nejprve nechat přednačíst (maximum 500 MB) a následně spustit, což nefungovalo vždy spolehlivě. V tomto případě internetové připojení už opravdu nepotřebujete.

YouTube od listopadu nabídne zajímavou možnost uložení si videa pro offline prohlížení.

Pokud se ptáte, co se stane s reklamou, která se pravidelně před videi ukazuje - té se bohužel (a ze zřejmých důvodů) samozřejmě nezbavíte. Tato funkce i nadále podporuje In-Stream, takže partnerské kanály o své výdělky rozhodně nepřijdou. Reklamu zkrátka uvidíte tak jako tak.

Funkce ,,přidat do zařízení'' bude fungovat také z webového rozhraní, není tedy problém určit, jaká videa se mají stáhnout do vašeho mobilního telefonu, přitom vše budete obsluhovat pomocí počítače. Bude se tedy jednat o podobný princip, jako když si necháte poslat aplikaci z webového rozhraní Google Play do svého telefonu. Co na novou funkci říkáte vy, myslíte si, že najde uplatnění?

Zdroje: theverge.com, engadget.com, phonearena.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
JHZ
Každopádně to odlehčí mobilním sítím. Nemusí se to opakovaně streamovat, když to chci vidět vícekrát, nebo někomu ukázat. A ušetří mi to FUP. To už mohlo být dávno, a nebyli by tak přetižované mobilní sítě díky iPhonům.
J
Kde se nechal Google inspirovat? :)
jana
Mohu se jenom zeptat, proč se s WP nepočítá?
Radek
Offline přehrávání přivítám s otevřenou náručí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze