Podívejte se na vzhled Xiaomi Mi MIX 4. Představí se již zítra

2× aktualizováno
1
Podívejte se na vzhled Xiaomi Mi MIX 4. Představí se již zítra
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Lákadlem mají být též velmi tenké rámečky kolem displeje
  • Nasazen by měl být Snapdragon 888

Aktualizováno 9. 8. 2021

Do představení Xiaomi Mi MIX 4 zbývá pouhý den a na světlo světa unikla dvě oficiálně se tvářící videa, ve kterých lze vidět demonstraci velkého a takřka bezrámečkového displeje. Videa zveřejnil kanál Sparrow News.

Aktualizováno 4. 8. 2021

Xiaomi na weibo.cn oficiálně potvrdilo příchod prémiového telefonu Mi MIX 4. Premiéra proběhne již v úterý 10. srpna. Podrobnosti však výrobce prozatím nepřipojil.

Mezitím uniklo také video odhalující displej telefonu, na kterém si lze povšimnout čelního fotoaparátu pod panelem, což je vidět ve chvíli, kdy displej pohasne.

Původní informace z 18. 6. 2021

Xiaomi údajně připravuje další špičkový chytrý telefon, naznačují to informace od mydrivers.com. Mělo by se jednat o model Mi MIX 4, jehož hlavním lákadlem má být displej. Bude samozřejmě velký a má mít opravdu zcela minimální rámečky. Xiaomi možná konečně vyřeší problémy s přetrvávajícím rámečkem pod displejem u současných mobilů. Co je však ještě důležitější, to je nasazení čelního fotoaparátu pod displej.

Překvapit by vás mohlo rozlišení displeje, které má být pouze Full HD+. Spekuluje se, že tato hodnota je zvolena právě kvůli fotoaparátu pod zobrazovačem. Další výbava má být v zásadě shodná například s Xiaomi Mi 11 Ultra, to znamená Snapdragon 888. Baterie by měla mít kapacitu 4 500 mAh a podporovat 120W nabíjení. Kvůli nasazení nových technologických řešení má být Mi MIX 4 ještě dražší než zmíněný model Mi 11 Ultra. Lze tak předpokládat, že pokud by se Mi MIX 4 dostal na český trh, vyšplhá cena nad 35 tisíc korun.