Xiaomi 12S nás rozmazlí fotovýbavou. Nasadí 1" senzor od Sony

2× aktualizováno
Xiaomi 12S nás rozmazlí fotovýbavou. Nasadí 1" senzor od Sony
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • V útrobách má tepat procesor Snapdragon 8 Gen1+
  • Premiéra se odehraje 4. července
  • Půjde o telefon, na kterém spolupracoval známý výrobce fotoaparátů

Aktualizováno 29. 6. 2022

Očekávané Xiaomi 12S, na jehož fotovýbavě se podílí legendární společnost Leica, bude podle informací zveřejněných na sociální síti Weibo osazeno zcela novým čipsetem z dílny Sony. Tento senzor s označením IMX989 je zajímavý především samotnou velikostí 1". Velmi pravděpodobně se však bude jednat o senzor „typu jednoho palce“ podobně jako u Xperie Pro-I, což znamená, že fyzicky takto velkou plochu využívat nebude. Třeba nás však Xiaomi ještě překvapí, a to již 4. července, kdy dojde k odhalení telefonu.

Aktualizováno 28. 6. 2022

Existenci modelu Xiaomi 12S potvrdil samotný výrobce a rovnou přidal i datum jeho oficiálního představení: 4. července 2022.


Marketingový materiál slibuje „novou éru mobilní fotografie“, což potvrzuje další spekulaci, konkrétně nasazení optických členů, na kterých Xiaomi spolupracuje s firmou Leica.

Původní informace z 25. 5. 2022

Xiaomi před několika dny oficiálně oznámilo partnerství se společností Leica, což by se v ideálním případě mělo pozitivně projevit na kvalitě výsledných fotografií z budoucích telefonů Xiaomi. Stejně jako nežijeme v ideálním světě, nedočkáme se ani tak ideálního telefonu a historická zkušenost nám sděluje, že logo jakékoliv fotografické společnosti na těle telefonu ještě nutně neznamená, že půjde o zařízení vhodné pro fotografování. Na každý pád prvního výsledku ze společné spolupráce Xiaomi/Leica se dočkáme již v červenci tohoto roku.

Xiaomi 12S

Dle informací uniklých na weibo.com by se v té době mělo představit Xiaomi 12S a na fotografii můžeme spatřit zařízení, které má v modulu s fotoaparáty právě logo Leica. O výkon se má starat zbrusu nový procesor Snapdragon 8 Gen1+, díky čemuž bude novinka patřit mezi nejvýkonnější mobily letošního roku. Kromě Xiaomi 12S bychom se měli dočkat ještě verze s přídomkem Pro, nicméně o ní se prozatím nic neví.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze