Windows Phone Tango a nové Nokie už 13. ledna na CES 2012

1

Blížící se veletrh CES 2012 bude podle nových informací velkým svátkem také pro fanoušky operačního systému Windows Phone a výrobce Nokia. Proč? Dozvíte se v dnešním článku.

Tip: přečtěte si také článek - Neoficiálně: Windows Phone Tango a Apollo přinesou jiné displeje

Dalším milníkem operačního systému Windows Phone od Microsoftu bude verze s označením Tango. Tato menší, ale přesto významná aktualizace by měla přinést množství nových funkcí včetně například podpory 4G LTE modulu pro nejrychlejší surfování na internetu, podporu nižších rozlišení displeje a další novinky. Tato verze bude posledních informací představena na lednovém veletrhu CES 2012 v Las Vegas. Finský výrobce by na CESu údajně měl představit také nové smartphony s označením Lumia 719 a Lumia 900. Jedná se však o neoficiální informace, které je tedy nutné brát s rezervou.

Kromě Tanga Microsoft chystá na rok 2012 hlavně velký update s názvem Apollo. Ten by měl kromě pozměněného designu přinést konečně také podporu dvoujádrových procesorů, jemných displejů s HD rozlišením nebo čipů NFC pro bezkontaktní platby a další funkce. Spolu s těmito informacemi se také objevily zprávy o nových smartphonech od Nokie, které Finové chystají představit na akci Nokia Connection 2012. Představen by měl být mimo jiné také dlouho a mnohými velmi očekávaný nástupce Nokie N8 s údajně nejlepším fotografickým čipem, který se kdy v telefonech objevil. Na druhou stranu Nokia nepotvrdila přípravu tabletu s Windows 8. Zatím se tedy zaměřuje pouze na telefony.

Zdroje: dgui.wordpress.com, phonearena.com, gsmarena.com