Nokia Lumia 820: unikly živé fotografie tajné novinky s WP8

13

Přinášíme vám první živé fotografie připravované Nokie s kódovým označením Arrow. Očekávaný smartphone s operačním systémem Windows Phone 8 se zařadí mezi cenově dostupná zařízení střední třídy a nést by mohl označení Lumia 820.

Fotografie přinesl čínský web Coolxap. Jedná se o prototyp Nokie Arrow, o jejíž existenci již nějakou dobu víme díky dřívějším únikům. Podle Číňanů by se telefon měl prodávat pod označením Nokia Lumia 820. Podle fotografií můžeme soudit, že Nokie pro svou druhou generaci smartphonů pokračuje v designovém směru nastoleném modelem N9 a Lumiemi 900 a 800.

Střední třída mezi okny

Co se týče ostatních částí telefonu, na pravém boku vzhledem k cenovému zařazení telefonu nelze než nepochválit hardwarovou spoušť fotoaparátu. Všechna tři tlačítka, která se na boku nachází (ještě klávesy pro regulaci hlasitosti a uzamykací tlačítko displeje), jsou hezky vyvedena v černé barvě, což pěkně kontrastuje s bílým provedením zbytku těla přístroje.

Vraťme se ale k již zmíněnému fotoaparátu. Zatím není jasné, jaké bude mít rozlišení, ale vzhledem k zařazení do osmičkové řady by měl disponovat 8 megapixely. Nechybí mu jak přisbvětlovací dioda, tak automatické ostření.

Připravovaná Windows Phone 8 Nokia střední třídy na prvních živých snímcích

Displej nové Lumie má úhlopříčku 4,3 palce. Více informací o něm neuniklo, ale rozlišení by mělo být podle všeho klasicky WVGA, tedy 480×800 pixelů. Pod displejem si nelze nevšimnout tří systémových ovládacích tlačítek. To prostřední je již vyvedeno ve stylu nového loga Windows. Zatím ani není jasné, jaký procesor zařízení bude pohánět. Pokud ale uvážíme, že se bude jednat o smartphone střední třídy, nejspíše nabídne pouze jednojádrový exemplář, což ale na této platformě rozhodně neznamená, že bude nějak pomalý. Procesoru bude sekundovat 335 MB (512 MB celkem) operační RAM paměti. Co se týče samotného operačního sytému, jedná se konkrétně o verzi Windows Phone 8 - 8.0.9735.0.

Čtěte také - Nokia zřejmě 5. září ukáže Lumii s PureView 21Mpx fotoaparátem

Jak si můžete povšimnout z výše uvedených specifikací, Nokia Lumia 820 rozhodně nebude mít ambice stát se oným bájným přístrojem, se kterým chce Nokia 5 září, kdy se uskuteční Nokia World, podle svých vlastních slov veškeré konkurencí "vytřít zrak". Bude to ale rozhodně model s šancí masového rozšíření mezi zákazníky. Je možné, že bude označení nakonec jiné a vzhledem k výbavě na jeho začátku nalezneme spíše sedmičku, tedy Nokia Lumia 7xx. Důležité bude i to, s jakou cenovkou jej uvede na trh. Konkurence zejména z řad Androidu je totiž v tomto segmentu opravdu silná, a prorazit v ní s předraženým Windows Phonem by tak mohl být nesplnitelný úkol.

Co si o tom myslíte vy? Napište nám svůj názor do diskuze pod článkem.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Crozz
tohle může uspět leda cenou :-)
M
Windows? Nie, dakujem... . IOS+Android = oooo jes!
Čudly Mudly
Pravda, pro děti je Windows 8 nezajímavý ...
mmme
Snad to nezabijí cenou...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze