Windows Phone Marketplace překonal hranici 50 tisíc aplikací

2

Obchod s aplikacemi pro platformu Windows Phone slaví úspěch. Windows Phone Marketplace totiž překonal hranici 50 000 aplikací ke stažení a to v kratším čase, než této hranice dosáhl například Android Market.

Ačkoli zařízení s operačním systémem Windows Phone stále nepatří mezi "masovky" (i když Nokia Lumia 800 se prodává velmi dobře), počet aplikací v Marketplace roste jak houby po dešti. Za pouhých 12 měsíců se totiž počet aplikací vyšvihl ze zhruba tisícovky na úctyhodných 50 000 aplikací. Tím v rychlosti růstu překonal jak Android Market (19 měsíců), tak například App World (BlackBerry, 27 měsíců) nebo Nokia Obchod (Symbian, 26 měsíců).

Zajímavé jsou také údaje o růstu za poslední dobu. Více než 17 000 aplikací totiž bylo na Marketplace nahráno za posledních 90 dnů a přes 8 000 aplikací dokonce za posledních 30 dnů! Pokud bude Marketplace růst stále stejným tempem, dostane se za pár měsíců na úroveň obchodů Apple App Store nebo Android Market, v obou je přes 500 000 aplikací. Důležitá je u aplikací také cenová politika, kde Marketplace rozhodně překvapuje svým poměrem aplikací placených/zdarma. Z koláče níže můžete vyčíst detaily.

V Marketplace je celých 58 % aplikací zdarma, což mne osobně dost překvapilo - při testování Windows Phone telefonu (HTC Titan, recenze) jsem totiž s free aplikacemi rozhodně spokojen nebyl. Musíte tedy brát v úvahu fakt, že většina aplikací, které jsou zdarma, jsou takříkajíc "k ničemu". Z celkového počtu aplikací si můžete 14 % před zakoupením vyzkoušet a 29 % musíte koupit "naostro". Podobné rozdělení je i u Android Marketu - 69 % aplikací je zdarma a 31 % placených. Pouze App Store počtem placených aplikací převyšuje ty co jsou zdarma, konkrétně 57 ku 43 procentům.

Zdroje: allaboutwindowsphone.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
damianx
Zatím jsem použil poker,demo need for speed a prográmek na hledání vyzvánění :-)
Standa
To je sice pěkné, ale už jste četli o tom, jak se Windows Phone SKUTEČNĚ daří na trhu? - viz http://www.ictmanazer.cz/2012/01/microsoft-s-windows-phone-7-na-trhu-totalne-propadl/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze