Microsoft chce sjednotit vývojáře Windows a Windows Phone aplikací

1

Microsoft se snaží zjednodušit vývojářům život sjednocením jejich účtů pro Windows a Windows Phone v jeden. Celý proces bude jednoduchý a nezabere víc, než pár minut. Jedná se tedy o, vývojáři určitě vítaný, krok dopředu, který usnadní práci.

Až doteď jste, pokud jste chtěli publikovat aplikace jak pro Windows Store, tak pro Windows Phone Store, museli mít zaregistrované dva vývojářské účty. Každý pro jednu platformu. Toto dost nešťastné řešení se nyní rozhodl Microsoft změnit a udělal to zřejmě nejlépe, jak mohl. Doba, kdy budou oba obchody, potažmo operační systémy, natolik propojené, že si koupíte aplikaci na Windows Phone a budete ji mít zakoupenou i na klasických Windows, je ale ještě daleko. Nyní bude totiž vývojářům otevřen přístup do obou obchodů pouze pod jedním účtem.

Propojí se někdy, alespoň částečně, oba obchody?

Nejenže je tato zpráva dobrá po stránce pracovní, která se tímto dosti usnadní, ale i finanční, vývojáři totiž budu platit jen jednou. Nová registrace jedince vyjde na 19 dolarů, registrace společnosti poté na 99 dolarů, stávajícím vývojářům se druhý obchod zpřístupní zdarma. Navíc jsou pro vývojáře připravené odměny například za publikování aplikací pro oba operační systémy, nebo za vývoj pro telefony řady Lumia.

Zdroje: wpcentral.com

Diskuze ke článku
Štěpán
Už by konečně mohl přijít na WP Instagram a Vine, každý den koukám na Store a pořád nic. :D A mohly by přibýt i nějaké lepší herní tituly. Třeba Subway Surfers nebo nový díl Cut The Rope a tak.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze