Marketplace pro Windows Phone nabízí již přes 90 tisíc aplikací

Zahraniční web WP7Applist se vydal na průzkumnou misi po všech verzích online obchodu Marketplace systému Windows Phone a zjistil velmi zajímavá čísla, týkající se počtu aplikací a procent jejich využití. Marketplace má nyní již 90 327 unikátních aplikací a serveru zbývá ještě 12 obchodů, přes které se musí prokousat.

Windows Phone 7 logo

To mimo jiné znamená, že se číslo dost možná přiblíží, nebo dokonce přehoupne přes stotisícovou hranici, což systém potřeboval jako sůl. Apple i Google jsou totiž se svými obchody mnohem dál (AppStore dosáhl již 600 000 aplikací, Google Play na 500 000) a Microsoft potřebuje přesvědčit přední vývojáře, že má cenu pro tuto platformu vyvíjet aplikace.

Podle grafů lze soudit, že je 66% všech aplikací na Marketplace volně ke stažení, zatímco 23% patří placeným aplikacím a zbylých 17% zkušebním verzím. Nejoblíbenější kategorie aplikací je „zábava“, kde najdete 17% všech. Hned za ní následuje „produktivita a nástroje“ s 15% a samozřejmě „hry“ s 13%. Doufejme, že se bude Marketplace i nadále vyvíjet, Windows Phone to potřebuje.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze