Video: první pohled na Nokia Lumia 710 a 800 a jejich srovnání

45

To, že finský výrobce Nokia ztrácí pevnou půdu pod nohama, se ví už několik let. Teprve až nyní ale přichází na trh s razantními protiopatřením, kterým je soustředění se na novou platformu Windows Phone. Prvními telefony pro náš trh, které napoví, zda to je tah správný, jsou Lumia 710 a Lumia 800, které k nám právě doputovaly na testování.

oficiální fotografie Nokia Lumia 800 a 710

Současně nejvyšší model, Nokia Lumia 800, už v podstatě známe. Konstrukčně je shodný s již dlouho prodávanou Nokií N9 a koneckonců i přímo osmistovku jsme měli možnost si osahat už minulý rok. Bude se pravděpodobně snažit zaujmout především svým neotřelým designem a zpracováním. Na druhou stranu se jedná pouze o recyklaci dřívějšího modelu a vypadá, že ne také poslední.

Nokia Lumia 800

Oproti tomu Nokia Lumia 710 přináší vzhled úplně nový, ze kterého je však stále cítit návaznost na předchozí symbianové modely z této třídy. Jelikož má Microsoft celkem striktní požadavky na parametry všech Windows Phone telefonů, nezbylo Nokii až tak moc prostoru na odlišení obou modelů.

Respektive, odlišností je dost, ale nejsem si jistý, jestli jsou to zrovna ty žádoucí. Spokojit se budete muset například pouze s 8 GB paměti, dost obyčejným TFT TN displejem a nižší kapacitou baterie.

Nokia Lumia 710

Úspěšnost obou modelů ale ukáže až čas a částečně předurčí také podrobnější testování, které tímto dnem v naší redakci začíná. Nyní se pojďme podívat na první video, kde si oba telefony vybalíme, stručně představíme a především také srovnáme.

Nokia Lumia 710 vs. Lumia 800 – první pohled a srovnání

Již brzy se tak můžete těšit na podrobné videopohledy, kde si ukážeme vše podstatné a později samozřejmě také na podrobné recenze.

Zatím se s námi můžete podělit o vaše dojmy a případné dotazy, co by vás při testování zajímalo.

Diskuze ke článku
lastol
Dobrý den, máte tam překlep ......Konstrukčně je shodný s již dlouho prodávanou Nokií N900 .....ne nokia n900 ale nokia n9
Radek
Rychlé vyhození bordelu z krabic :-) Pěkné video
Las Ketchup
to máte na prstě kečup nebo co? si nemůžete po obědě z mekáče aspoň umejt ruce než jdete fotit telefon? vypadá to dost nechutně :/
mader96
chtěl bych se zeptat jsetli nokia lumia 710 umi usb on the go
děkuji za odpověd

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze