Novinky u Windows Phone: Tango za dveřmi, Apollo na podzim

1

O době, kdy Windows Phone povstane a dostane se na úroveň současných špiček mezi mobilními operačními systémy sní asi každý technoid. Konkurence je totiž vždy vítaná a Microsoft si je toho vědom. Serveru WMPoweruser se poštěstilo ukořistit plánek společnosti na nejbližší verze systému a také jejich předpokládané funkce.

Dlouho připravovaný Windows Phone Tango se tak protlačí na trh ve druhém čtvrtletí roku 2012, tedy do léta. Navzdory očekávání velkých novinek se má tato verze soustředit především na přenesení systému Windows Phone na co největší plejádu smartphonů střední a low-endové třídy. Na novinky a revoluční funkce tedy můžeme rovnou zapomenout, jedná se však rozhodně o dobrou zprávu pro ty, kteří se slabším hardwarem po systému Microsoftu prahnou. Dříve spekulované dodání podpory LTE potvrzeno nebylo.

Podstatně zajímavější má být konec letošní roku, konkrétně čtvrté čtvrtletí 2012, kdy má dorazit Windows Phone Apollo. Ten už má zatlačit na konkurenci a podle plánku nabídnout opravdu konkurence schopné parametry. My doufáme, že s jeho příchodem nalezneme na trhu i přístroje se čtyřjádrovými procesory, HD displeji a mnohem variabilnějšími specifikacemi, protože se v současné době řadí většina smartphonů s Windows Phone do slabšího průměru. A Microsoft by to měl rozhodně změnit.

TIP! Zjistěte něco více o verzích systému Tango a Apollo.

Ke konci roku máme příslib větší konkurence schopnosti i business přístrojů, které se budou snažit rozšířit mezi pilně pracujícími lidmi a nabídnout propracované pracovní funkce. Budoucnost vypadá pro mobilní divizi Microsoftu veskrze zajímavě. Otázkou ale je, zda se nesnaží zatlačit na pilu moc pozdě. Dohnat Android a iOS totiž bude zatraceně velká dřina.

Zdroje: unwiredview.com, mobileburn.com

Diskuze ke článku
freeman
Nič proti WP7 ale podľa mňa je už dnešná verzia Mango skoro holý základ oproti konkurencii. Neviem si predstaviť o čo chcú Mango ešte orezať. Možno jedine že zmenšia rozlíšenie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze