Windows Phone 7 Marketplace dosáhl více než 10 000 aplikací

Na obchodu s aplikacemi Markeplace pro operační systém Windows Phone 7 od amerického gigantu Microsoft se nachází již více než 10 000 různých programů. Portál této mety dosáhl rychleji než Android Market a dokonce rychleji, než App Store od Applu.

Windows Phone 7 logo

Tip: přečtěte si také článek - Nokia se dohodla s Microsoftem: chystá se Nokia s WP7

Vývojáři aplikací určených pro majitele přístrojů s operačním systémem Windows Phone 7 v poslední době výrazně zrychlili tempo. Za poslední dva týdny vzrostl počet žádostí o schválení aplikací k prodeji asi o 1200. Zřejmým důvodem razantního zvýšení zájmu vývojářů je samozřejmě nedávné oznámení Nokie a Microsoftu o uzavření spojenectví. Nokia pustí Windows Phone 7 do svých telefonů a Microsoft získá například zdarma výborné Ovi mapy. Více o spojenectví dvou gigantů se dočtete zde.

Microsoft představil Windows Phone 7: podívejte se, jak vypadá

Čtěte: Windows Phone 7 dostaly malý update bez copy and paste

Vývojáři aplikací tedy vidí v Nokiích s WP7 velký potenciál, a analytici očekávají ještě několik dalších vln nových vývojářů, kteří by mohli přejít třeba z pomalu ale jistě umírajícího Symbianu. Bude velmi zajímavé sledovat, kolik se jich opravdu nakonec nechá zlákat. Svůj zájem o ně totiž potvrdil i jihokorejský Samsung, který se je nepřímo snaží získat pro svou stále oblíbenější platformu Bada.

Čtěte: Recenze Samsung Omnia 7: recenze WP7 se Super AMOLEDem

Ale zpět k pokoření mety 10 000 aplikací. Microsoft se může pyšnit rekordním časem, který k dosažení tohoto čísla potřeboval. Trvalo mu to pouze 4 a půl měsíce. Pro srovnání. Apple iOS, potažmo App Store, tuto magickou hranici překonal o dva týdny později. Trvalo mu to přesně 5 měsíců. Na Android Marketu od Googlu se první "desetitisícovka" dostavila až skoro po jednom roce. Nyní ale obsahuje úctyhodných 100 000 aplikací.

Na Markeplace můžete nakupovat i prostřednictvím svého PC přímo zde

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze