Market Googlu s 200 tisíci aplikacemi, roste i Market Place

Google i Microsoft mohou být na své obchody s aplikacemi náležitě pyšní. Nárůst aplikací hlasí jak Google Market, tak Market Place od Microsoftu, který pokořil 5 000 aplikací.

S takřka železnou pravidelností se výrobci prezentují se svými úspěchy. Vyjímkou nejsou ani jejich obchody s aplikacemi. Ve zřejmě největším rozpuku je aktuálně Market od Googlu. V říjnu pokořil hranici 100 000 aplikací a nyní, v posledních dnech roku se přibližuje k dalšímu velkému mylníku. Google sice oznámil hranici 200 000 aplikací, jedná se ovšem o hrubý odhad a realita se může o nějaký ten tisíc lišit. Nicméně i přesto se jedná téměř o dvojnásobná nárůst za necelé tři měsíce.

Aktuální počet aplikací: vlevo Google Market, vpravo Market Place

S novými čísly se pochlubil také Market Place od Microsoftu. Připomenu, že se jedná o nejmladší obchod s aplikacemi, který byl spuštěn až na podzim letošního roku. V říjnu se v něm nacházelo zhruba tisíc aplikací. O tom, že i tento obchod je na výrazném vzestupu svědčí jeho nárůst. Aktuálně se Microsoft pochlubil číslem 5 000. Během dva a půl měsíce se tak počet aplikací znásobil 5-krát. Pro českého uživatele ovšem zůstane spousta aplikací zapovězených, neboť ty placené zakoupit prozatím nelze.

Google Market a Market Place

Ostatní obchody zatím s aktuálními čísly nepřišly. O svou první pozici se nicméně nemusí strachovat Appstore od Applu. Ten se již na podzim pyšnil více jak 300 000 aplikacemi a v současné chvíli nebude mít daleko k pokoření 400 000 aplikací. O svou třetí příčku by se možná měl strahovat finský Ovi Obchod. V říjnu se počet aplikací v Nokiáckém obchodě odhadoval na 15 000. V současnosti by jich, dle našich odhadů, mohlo být zhruba 25 000, ovšem v porovnání s Market Placem jde o malý nárůst. Situace okolo obchodů s apliakcemi tudíž bude v roce 2011 velice zajímavá.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze