Nabídne HTC vlastní obchod s aplikacemi?

AppStore, AppWorld, Market Place, Android Market, Ovi Store, Samsung Apps... Že se ve výčtu internetových obchodů s aplikacemi již ztrácíte? Pak vězte, že ztrácet se budete ještě víc. HTC totiž možná chystá vlastní obchod s aplikacemi.

Význam značky HTC na poli chytrých mobilních telefonů se pomalu, ale jistě, zvyšuje. HTC si je vědomo svého rostoucího podílu na světovém trhu se smartphony a poslední zvěsti hovoří o tom, že chce tohoto faktu využít pro prodej aplikací pomocí internetového obchodu, který by byl integrován do zařízení HTC.

Jak by se tento obchod mohl jmenovat, je zatím ve světě spekulací. Prodávat by se v něm však měly krom aplikací ještě magazíny a e-knihy. Objevit by se měly aplikace pro operační systémy, které HTC provozuje, tj. Android, Windows Phone 7, Windows Mobile 6.x a snad i pro platformu Brew, vyvinutou HTC ve spolupráci se společností Qualcomm.

HTC Desire HD, HD7, Smart a Touch Diamond - zástupci všech OS v portfoliu HTC

Jak to bude s podporu operačního systému od Microsoftu je však velmi nejisté. MS totiž není rozhodně tak tolerantní jako například Google a jakákoliv konkurence Market Place, navíc předinstalovaná v zařízeních s OS Windows Phone 7, se mu rozhodně líbit moc nebude. U platformy Windows Mobile zase není jasné, zda má význam tvořit obchod s aplikacemi pro operační systém, který je prakticky na ústupu.

Společnost HTC přinesla do mobilního světa mnoho inovací a především její zásluhou se zařízení Windows Mobile 6.x ještě prodávala po boku iOS, BlackBerry a Androidu. Mohlo za to především vlastní uživatelské prostředí TouchFlo, později TouchFlo 3D a naposledy HTC Sense. Tyto uživatelské nástavby se snažily ukrýt před obyčejnými uživateli všechny detailnější informace o OS, na kterém běží a uživatel se tak mohl užívat bezstarostného patlání displeje vlastními prsty bez nutnosti použít stylus. Obchod s aplikacemi určitě nebude taková senzace, jako propracované a originální uživatelské prostředí a tak se nechme překvapit, zda nás HTC překvapí.

Zdroje: unwiredview.com, engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze