Amazon Appstore spuštěn: Apple odpovídá žalobou

Obchodování s mobilními aplikacemi je stále velice perspektivním oborem. Mezi značkovými obchody si drží prvenství Apple se svým AppStorem. V segmentu multiplatformních obchodů s aplikacemi je však obchodů stále málo a toho chce využít Amazon se svým Amazon AppStore, který byl právě dnes spuštěn.

Jistě mnoho z nás zná již všeobecně uznávané značkové obchody s aplikacemi jako je AppStore, AppWorld, Android Market, Market Place nebo Ovi Store. Už méně známe jsou však obchody s aplikacemi, které nejsou zaměřeny pouze na jednu platformu - jsou multiplatformní. Jmenujme například obchod Mobihand, který se pyšní desítkami tisíc nejrůznějších aplikací pro zařízení BlackBerry, Android, iPhone, Windows Mobile nebo Palm. A právě do tohoto segmentu se chce pustit také Amazon se svým AppStore.

Amazon AppStore - Developers

Developer sekce Amazon AppStore

Amazon má nepřeberné zkušenosti s internetovým obchodováním. Připomeňme samotný portál Amazon.com nebo obrovský úspěch elektronické knížky Amazon Kindle, která je také spojena s internetovým marketingem. Amazon AppStore se pustí do vod pro Amazon zatím neznámých. Dnes oficiálně spustil svůj obchod s aplikacemi, zatím pouze pro Android. Navštívit ho můžete přímo na adrese Amazon.com, kde v pravém sloupci naleznete nabídku Amazon AppStore.

Možná jste si již řekli: "AppStore? Ale vždyť ten už tu přeci je?!" a máte pravdu. Jedná se samozřejmě o obchod s aplikacemi společnosti Apple, která má na tento název práva. Okamžitě po oficiálním spuštění Amazon AppStore tak Apple provedl právní kroky a jeho právníci už začínají sepisovat žalobu. Vypadá to tedy na další velkou kauzu v mobilním světě a bude velmi zajímavé sledovat, jak dopadne.

Screenshoty mobilní aplikace

Ale vraťme se ještě na chvíli k samotnému Amazon AppStore. V první den spuštění, tedy dnes, je možnost zdarma si stáhnout novou hru Angry Birds Rio pro Android. Zítra již bude stát klasicky $0,99. Stáhnout si ho můžete i do samotného telefonu v podobě aplikace. Tu si stáhnete zde. Bohužel zatím v České republice nefunguje a není jisté, zda někdy bude. Nejnovější zvěsti totiž hovoří o tom, že nebude dokonce ani ve Velké Británii.

Zdroje: androidcentral.com, pocket-lint.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze