Vyzkoušeli jsme Sony SmartWatch - hodinky pro Jamese Bonda

11

Barcelonský mobilní kongres byl příležitostí vyzkoušet si i zajímavé příslušenství nejen k telefonům Sony. Vypadají jako klasické hodinky, ale jsou mnohem chytřejší. Mají dotykový displej a díky propojení s telefonem umí zobrazit nejnovější zprávy, updaty z Facebooku a další novinky.

Sony (Ericsson) má v s výrobou tohoto typu příslušenství poměrně bohaté zkušenosti. Už v roce 2006 uvedl Sony Ericsson na tu dobu revoluční Bluetooth hodinky s malinkým displejem a klasickým analogovým ciferníkem. V roce 2010 jsme se setkali s příslušenstvím LiveView, které má k dnešním hodinkám Smart Watch výrazně blíže.

Sony Ericsson Bluetooth Watch MBW-100 z roku 2006 a Sony Ericsson LiveView z roku 2010

Dnes jsme ale v roce 2012 a podíváme se na nejnovější přírůstek do rodiny multimediálních hodinek tohoto výrobce. SmartWatch jsou elegantní, malé, lehké a velmi chytré. Svými schopnostmi se bez problémů vyrovnají hodinkám, které jsme mohli vídat ve filmech s agentem 007 (samozřejmě mimo paralyzéru nebo laserové pily). Samotné hodinky mají hmotnost pouze 15 gramů s páskem zhruba 40 gramů. Pokud by vás zajímala trocha technických parametrů, hodinky mají 1,3 palcový OLED displej s rozlišením 128 x 128 pixelů. Ten je dotykový a kapacitní a podporuje dokonce multitouch. Gesta pinch-to-zoom jsou dokonce naprosto základním ovládacím prostředkem, jak můžete vidět na videu.

Sony SmartWatch s přídavným páskem pod přístrojem - standardně se dodává s klasickým tenkým páskem

S displejem se pojí jediná, ale naprosto zásadní nevýhoda hodinek. Displej má velmi špatný jas a venku za ostřejšího slunce na něm nic není vidět. Už za umělého osvětlení na stánku byl displej velmi mdlý. Doufáme v to, že ostrá prodejní verze bude mít lepší jas, ale obáváme se, že zůstane pouze u přání.

Hodinky se přes Bluetooth 3.0 spárují s telefonem, ze kterého poté čerpají informace. Hodinky fungují pouze se zařízeními s Androidem, do kterých je potřeba nainstalovat obslužnou aplikaci z Google Play. Poté je na hodinkách možné nejen obligátně číst zprávy, e-maily či prohlížet události v kalendáři, ale i nechybí takové vychytávky jako prohlížení a likeování statusů na Facebooku, zobrazení počasí, map, RSS kanálů, prohlížení fotografií nebo ovládání hudebního přehrávače. Dokonce lze přes hodinky i fotit. To však není vše. Skrze aplikaci v telefonu lze stahovat nové pluginy, které se poté do hodinek nahrají. Ukázku ovládání hodinek i aplikace v telefonu naleznete v našem videopohledu níže.

Velmi praktické je, že hodinky mají vibrační motorek, takže v případě příchozího hovoru či jiné události vás zavibrováním upozorní. To se může hodit nejen v rušném či hlučném prostředí. Výdrž baterie hodinek je při standardním využívání zhruba 3 dny. Hodinky by se měly začít prodávat už nyní v březnu za předběžnou globální cenu kolem 2 500 Kč. Na našem trhu se však může nepatrně lišit.

Sony SmartWatch – první pohled z MWC

Jak se vám nové hodinky SmartWatch líbí? Pořídili byste si je ke svému Androidu?

Diskuze ke článku
LP
Líbí se,jenom by mě zajímalo jestli jsou vodotěsné?
Dawe
Pochybuji vzhledem k velikosti hodinek, ale jinak je to skvělý nápad, dokonce i ta cena vypadá lákavě. I když s tím podsvícením(jasem) to hodně pokazily, pokud to nechají takto, tak jsou hodinky prakticky nepoužitelné.
Martin
Je to dobry napad ale podle me je lepsi kdyz ten mobil z ty kapsy vytahnete a udelate to na nem a ne prostrednictvym hodinek. Ikdyz do skoly by se sikly.
Jirka
No stejne I´m Watch jsou lakavejsi, navic pro vsechny OS ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze