Vyzkoušeli jsme BLESKmobil, nového virtuálního operátora v ČR

158

Na český trh dnes podle plánu vstoupil první plnohodnotný virtuální operátor Bleskmobil, který funguje v síti O2, a za kterým stojí vydavatelství Riniger Axel Springer CZ. My jsme nového operátora hned v prvních hodinách jeho ostrého startu vyzkoušeli. Jak vypadají SIM karty, samoobsluha a funguje vše tak, jak má?

Nový operátor se představil minulý týden na tiskové konferenci, ze které jsme vám zprostředkovali zpravodajství včetně on-line přenosu. V článku si také můžete přečíst kompletní informace o cenách a nabídce virtuálního operátora, nyní si hlavní body zopakujme jen stručně.

Bleskmobil nabídne pouze předplacenou kartu, paušál zatím dostupný nebude. Nový operátor láká především na nízké ceny v porovnání s předplacenou konkurencí ostatních operátorů. Pokud však srovnáváme ceny s některými tarify, o nic zázračného se nejedná. Přesto se v českém rybníce jedná o posun dopředu, i když pouze na poli předplacenek. S jakými cenami tedy Bleskmobil vstupuje do hry?

Ceník služeb v rámci ČR

Volání do všech sítí v ČR SMS do všech sítí Internet na den Internet na měsíc
Ceny 2,50 Kč/minutu 1,50 Kč/SMS 20 Kč/50 MB 100 Kč/100 MB

Začínáme s Bleskmobilem

Cesta k SIM kartě BLESKmobil je více než snadná. Stačí si zajít k nejbližší prodejně tiskovin a pořídit si SIM kartu s kreditem 150 Kč, která je okamžitě aktivní a vy můžete začít využívat všech služeb. Celkem se jedná o 6000 prodejních míst, kde lze BLESKmobil pořídit. Pokud si chcete zachovat své telefonní číslo, také to není žádný problém. Převedení čísla k BLESKmobil je možné. Stačí se přihlásit do internetové samoobsluhy operátora (více informací níže) a o převod požádat. V nabídce budou prozatím jen běžné SIM karty (typ mini SIM) a varianta micro SIM. nano SIM karty, které používá Apple iPhone 5, přibydou později.

Rozbalili jsme SIM kartu Bleskmobilu - takto vypadá balení

Bleskmobil používá číselnou řadu s číslicemi 702 na začátku. Naše konkrétní číslo je 702 304 816 (ale prosíme, nevolejte nám :) ). SIM karta se prodává v tenkém balíčku se sytě červeným designem, který se na stánku rozhodně neztratí. Balení obsahuje stručné informace o zahájení užívání operátora a samozřejmě SIM kartu s přednabitým kreditem 150 Kč. Po rozbalení a vložení do telefonu můžete hned volat, aktivace proběhne automaticky a není potřeba žádného dalšího úkonu.

Bleskmobil nás přivítal v síti

Na stejných prodejních místech si poté můžete zakoupit dobíjecí kupón, a to s cenou 250 Kč. Dobít ale můžete i přes terminály Sazka a v nejbližší době přibydou pobočky České pošty.
Takto vypadá dobíjecí kupón

První hovor a samoobsluhy

Vyzkoušeli jsme samozřejmě také hovor a data, vše bez problému. Telefon se v Praze přihlásil do 3G sítě O2 a samozřejmostí je i vysokorychlostní přenos dat HSDPA. Obecně platí, že Bleskmobil využívá kompletní infrastruktury O2, takže kde má signál O2, má jej i Bleskmobil, protože funguje v síti O2 jako virtuální operátora. Na displeji po přihlášení korektně svítí Bleskmobil a vše vypadá být bez problému.

Bleskmobil na displeji telefonu

Vyzkoušeli jsme také samoobsluhy. Ta hlasová je pouze základní, dostupná na čísle *61 a obsahuje tři možnosti. Lze skrze ni dobít kredit a zjistit jeho stav, aktivovat měsíční internetový tarif za 100 Kč a vyslechnout si základní informace o roamingu včetně jeho deaktivace a nastavení EU limitu. K dispozici je pouze automat, živý operátor je pak za poplatek pro reklamaci služeb (20 Kč za hovor) dostupný na čísle 267 267 061. Chtěli jsme si skrze samoobsluhu zjistit stav kreditu, ale systém pouze oznámil, že došlo k chybě a máme použít internetovou samoobsluhu nebo kód *161*#, přes který jsme se již zbývající kredit dozvěděli. I po několika hovorech a zahájení datových přenosů nám však Bleskmobil hlásí stále zůstatek 150 Kč a o odečtení jakékoliv částky zatím informace neposkytl SMSkou ani tímto způsobem. Je možné, že jsou takto systémy nastavené a kredit se aktualizuje méně často, případně ještě nejsou systéme zcela vyladěny.

Hovor s infolinkou

Vyzkoušeli jsme také internetovou samoobsluhu, která se nachází na adrese bleskmobil.cz/samoobsluha. Skrze ni lze dobíjet kredit, ověřit historii volání a čerpání služeb a některé služby také aktivovat a deaktivovat. Nechybí ani možnost dobít kredit a součástí je i žádost o přenesení čísla. Přihlásit se můžete buď pomocí kódu, který vám operátor zašle v SMS zprávě, nebo si vytvořit vlastní login a přihlašovat se pomocí něj, což je následně pohodlnější.

Podoba internetové samoobsluhy Bleskmobilu

Bleskmobil tedy, jak se zdá, bez problémů odstartoval a nyní začíná sbírat ovečky. Sama Libuše Šmuclerová, generální ředitelka vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, se na tiskové konferenci pochlubila, že do konce roku chce mít opravdu hodně uživatelů, což bude podpořeno i masivní reklamní kampaní. Konkrétní čísla o cílovém počtu uživatelů však sdělit nechtěla.

A co vy? Začali jste také používat virtuálního operátora Bleskmobil? Jaké jsou vaše postřehy?

TIP: přečtěte si kompletní informace o cenách a službách operátora v našem souhrnném článku

Diskuze ke článku
Pepík
Kartu jsem si koupil hned ráno a všechno funguje k plné spokojenosti. O přenos čísla z O2 jsem požádal bez problému.Jen jsem měl trochu problém s PIN a PUK kodem ,po seškrábání byla čísla velmi slabě vidět.
Nevíte náhodou ,jestli jde zablokovat i jednodenní inernet za 20 Kč ,kdyby jsem ho náhodou aktivoal ,přes nějakou aplikaci ?
pápík
sim neaktivní
Detailista
100 MB za 100 Kč je výsměch, to je horší, než normální operátoři. :/
Pavel
Zásadní informace ve všeobecných podmínkách je, že Bleskmobil je pouze obchodní název, ale provozovatelem je O2, tudíž se zase nejedná o virtuálního operátora, ale O2 pouze využívá nový obchodní název pro své služby.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze