Vyzkoušeli jsme Apple Watch 5: první hodinky s Always-On displejem od Applu

První dojmy včetně videa
Vyzkoušeli jsme Apple Watch 5: první hodinky s Always-On displejem od Applu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka disponuje Always-On displejem s chytrou obnovovací frekvencí
  • Nechybí Apple Pay ani podpora Apple Music
  • Apple Watch 5 startují na ceně 11 690 Kč

Dnes jsme si v holešovickém showroomu společnosti Alza.cz mohli kromě nejnovějších iPhonů 11 vyzkoušet také Apple Watch 5, které si zachovávají design identický s předchozí generací, ale přidávají několik zajímavých funkcí.

První dojmy z Apple Watch Series 5. Co přináší?

Stejně jako předchozí Apple Watch 4, i nejnovější pátá generace bude nabízena ve dvou variantách, a to konkrétně s ciferníky o velikostech 40 a 44 milimetrů. Největší změnou je však samotný LTPO Retina displej, který nově podporuje funkci Always-On, díky níž zůstane obrazovka nepřetržitě zapnutá. Apple navíc slibuje, že i s neustále zapnutým displejem má dosahovat výdrž na nabití přibližně 18 hodin, což je zajištěno díky chytré úpravě obnovovací frekvence (ze 60 Hz na úsporný 1 Hz) a jasu displeje ve chvílích, kdy se na hodinky uživatel nedívá.

Za možnost natočení prvních dojmů na nové Apple Watch 5 děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz, kde si můžete nové Apple Watch 5 zakoupit.

Kromě již dříve přítomného GPS čipu Apple přidal také podporu kompasu, díky němuž budou mít uživatelé lepší přehled o tom, jak se dostat do cílové destinace. Vylepšení se dočkala i detekce pádů, která je nyní přesnější a v případě úrazu je schopná zavolat pomoc. Dámy ocení přesnější měření menstruačního cyklu a uživatele, kteří se ocitnou v nadměrně hlučném prostředí, může zachránit funkce, jež je upozorní na příliš vysoký hluk.

Apple Watch 5 pochopitelně nechybí ani platební funkce Apple Pay či podpora Apple Music, díky čemuž lze v hodinkách přehrávat více než 50 milionů hudebních skladeb a podcastů. Na našem trhu bohužel není dostupná elegantně vypadající titanová ani keramická verze, ale pouze klasická hliníková varianta, kterou si mohou zájemci pořídit v několika odstínech za 11 690 Kč (40 mm), respektive 12 490 Kč (44 mm). Zajímavostí je rovněž, že pouzdra hodinek se vůbec poprvé vyrábějí ze 100% recyklovaného hliníku.

Technické parametry Apple Watch 5 44 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce40 × 30,4 × 10,7 mm, 36,5 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,57" (448 × 368 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ?, mobilní sítě: ?, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostzáří 2019, 12 490 Kč
Diskuze ke článku
Mio
18 hodin, to je skutečně velice chytré :D Smutné jak hluboko Apple klesl, onehdy takřka líder, dnes nestíhá ani za čínskymi společnostmi, které vznikli před pár lety.
Allname
Always-On alias Glance Screen Apple jede:)
kleinak
Jo, jo, to je výdrž za ty prachy.
Já nabíjím hodinky většinou večer, to už jsem doma a vydrží až 10 dní, nechci se starat o další věc s nabíjením, jako je telefon, opravdu nechci.
Jinak jsou to Garmin Vivoactiv HR a mám na nich zapnuté vše, ale musím se přiznat, GPS nepoužívám, nemám proč.
Pesedm
Honor Watch Magic Black vydrží s Always-On přes týden ( bez pohybu ve tmě se displej vypíná).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze