Pozor při výběru řemínku pro Apple Watch 5. S některými nemusí fungovat správně

4
Pozor při výběru řemínku pro Apple Watch 5. S některými nemusí fungovat správně
  • Některé řemínky obsahují magnety, ty pak mohou splést kompas
  • Apple před touto možností varuje, ale ne dost důrazně

Možná už uvažujete na koupí nových Apple Watch a neodradily vás ani malé rozdíly od předcházejících verzí. Třeba je kompas právě tou funkcí, kvůli které stojí za to provést výměnu. Pokud s tímto názorem souhlasíte a tato část výbavy je pro vás důležitá, pak je zde jedna věc, o které byste měli vědět.

Mnoho řemínků, jak ty originální, tak i ostatní, používá k zajištění uzavření magnet. Ten však může nepříznivě ovlivnit funkci kompasu, který měří mnohem slabší magnetické pole Země. Apple na tuto skutečnost u produktů, kterých se to týká. Avšak pouze malým písmem v zápatí, kde vám sděluje, že „band contains magnets and may cause interference with Compass on Apple Watch“ (náramek obsahuje magnete a může způsobit rušení kompasu v Apple Watch).

Apple Watch 5
Tento řemínek na to nevypadá, ale také obsahuje magnet.

Možná si říkáte, že je toto všechno samozřejmé a dává to smysl. Mnohé řemínky ale magnet dokonale maskují a ani povědomí o technickém fungování kompasu nemusí být v běžné populaci příliš vysoké. Proto nelze vyloučit, že se brzy dočkáme vlny stížností na špatnou funkčnost kompasu, který je však zcela v pořádku.