Apple Watch 5 se převlékly do titanu a nabízí Always-On displej

29
Apple Watch 5 se převlékly do titanu a nabízí Always-On displej
  • V rámci dnešní konference představil Apple pátou generaci chytrých hodinek Watch
  • Přichází s nejnovější verzí systému watchOS 6, která rozšiřuje možnosti osamostatnění hodinek od iPhonu
  • Nová generace zachovává stejný design, přidává Always-On displej
  • Zaujme nová titanová a keramická varianta, cena startuje na 11,5 tisících korun

Dnešek patří „jablíčkářům“, ale vlastně i těm, kteří Applem opovrhují, zvědaví jsme totiž snad všichni. Další novinkou se stávají chytré hodinky Watch, nově už ve své páté generaci. Oproti 4. generaci nijak nemění vizuál, novinek je přesto poměrně dost.

Začneme systémem, který je v Apple Watch 5 předinstalovaný. Jedná se o již známý watchOS 6, který byl oficiálně přestaven před pár měsíci. Umí hned několik novinek, například monitoruje hluk na pozadí a v případě že by překročil „zdravou“ hranici, hodinky vás automaticky upozorní. Ženy naopak ocení sledování jejich měsíčního cyklu. Novinek je samozřejmě mnohem více, tu nejdůležitější – větší osamostatnění od iPhonu – ocení naprosto všichni.

Nová generace nabízí stejný design, ovšem existovat nově bude i titanová a keramická varianta. Změnou prošel také Retina displej, který nově podporuje Always-On režim, nikdy tedy zcela nepohasne, pokud nebudete chtít. Apple se v rámci prezentace pochlubil, že i přesto je energeticky extrémně nenáročný a hodinky vydrží celý jeden den v provozu. Konkrétně 18 hodin, stejně jako 4. generace, ovšem s tím rozdílem, že nyní můžete mít displej neustále v pohotovosti.

Apple Watch 5

Z dalších novinek můžeme zmínit přítomnost kompasu, který pomůže při orientaci v prostoru na mapě, případně pomůže při hledání hvězd díky aplikaci Night Sky. Apple zapracoval také na funkci SOS, kdy hodinky při detekci pádu zavolají na tísňovou linku. Detekce pádu je mimochodem přesnější.

GPS verze hodinek startuje v základní hliníkové variantě na 11 690 Kč za 40mm variantu, 44mm varianta vyjde na 12 490 Kč. Varianta s eSIM bude stát 499 dolarů, tedy asi 14 tisíc, u nás ji však zatím nekoupíme, stejně jako titanovou a keramickou variantu pouzdra. Předobjednávky startují okamžitě, k dispozici budou hodinky od 20. září. V souvislosti s novinkou zlevňuje 3. generace Apple Watch, nově ji půjde pořídit od 5 800 Kč za 38mm variantu.

Diskuze ke článku
Porydge
Tolik teď stojí 4. série po "slevě". xD Jinak mě zaujalo, že novej iPad startuje na 329 usd a tyhle hodinky na 399.
Luboš
Výdrž 18 hodin, není tam chyba? To si vážně lidi koupí hodinky za jedenáct tisíc, které vydrží ani ne den? Se zapnutou gps bude jedinec cestovat leda od zásuvky k zásuvce. S hodinkami spím, nechám se budit vibracemi, jak to asi funguje tady. Ráno mě vzbudí, já je sundám, dám nabíjet a vydrží zase možná do rána? To jsou teda hodinky.
Tom
Dobrý den, o kolik se má zlevnit asi 4. generace hodinek?
Dizajnér
Takže tu máme nový ipad, ovšem ve starém šasi, nové hodinky, také k nerozeznání od starých. Teď už jen ten iphone, co bude vypadat třetí rok stejně a staronové produkty mohou na pulty obchodů. Jenom dobře označit, jinak rozdíl pozná málokdo. Nedivím se, že to Ive v Applu vzdal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze