Vyzkoušejte Retro Music Player se zajímavým designem s nádechem iOS

Android aplikace týdne
1
Vyzkoušejte Retro Music Player se zajímavým designem s nádechem iOS
  • Retro Music Player klame jménem, skutečně se nejedná o zastaralý či nostalgii navozující přehrávač
  • Je to moderně vypadající a jednoduchá aplikace, která kombinuje Material Design od Googlu se stylem iOS
  • Nabízí pár možností uprav vzhledu a audia, několik experimentálních funkcí či vlastní zamykací obrazovku, ale bohužel i pár grafických bugů
  • Aplikace se však stále ještě horlivě vyvíjí a navíc je kompletně zdarma a bez reklam

Retro Music Player – Android aplikace týdne

Hlavní roli u něj hraje vzhled, který je až překvapivě povedeným hybridem Material Designu a iOS. Prostředí je zároveň velmi jednoduché a orientace v něm je snazší než u většiny jiných přehrávačů. Máme tu hlavní obrazovku, která automaticky generuje obsah podle vašeho používání, a vlevo umístěné menu skýtá další možnosti procházení.

Retro Music Player

Zde jsou v podstatě jen tři obrazovky: seznam skladeb, seznam alb a do třetice poslední seznam patřící interpretům. U všech těchto seznamů si zároveň můžete měnit jejich zobrazení či řazení jednotlivých položek. Pomocí postranního menu se můžeme dále dostat také do zobrazení interních složek zařízení. Avšak důležité je tu zejména nastavení, kde si můžeme vyhrát se vzhledem aplikace. Je tu výběr mezi bílým, tmavým a černým tématem, který je užitečný zejména pro AMOLED displeje. Můžete si vybrat rovněž doplňující barvu, nechat zbarvit navigační lištu nebo zapnout adaptivní barvy podle přebalu právě přehrávané skladby.

Retro Music Player

Je tu rovněž pár voleb audio efektů jako ztišení hudby při příchodu notifikací. Pohrát si můžete i se zobrazením přehrávače na zamykací obrazovce, kde můžete dokonce zapnout i speciální režim, který vám tu zobrazí kompletní ovládání přehrávače. Zejména s telefony se čtečkou ovšem nefunguje tento režim nejlépe a musíte tak vždy počkat, než obrazovka naběhne a poté telefon odemknout dvakrát. Osobně jsem tedy tento režim nechal vypnutý.

Co určitě potěší je možnost vybrat si ze šesti různých podob přehrávací obrazovky. Mně se zalíbil „Flat“ design, ale vybrat si můžete třeba i „Full", který vyplní obrazovku přebalem. Když už jsme u obrazovky právě přehrávané skladby, pojďme si něco říct i o ní. Její ovládací prvky se samozřejmě stěhují v závislosti na vybraném vzhledu, takže můžete jeho volbou zároveň určit, zda chcete mít některá tlačítka dole či nahoře. Najdeme tu samozřejmě klasická tlačítka pro náhodné přehrávání, přetáčení skladby či zastavení a mezi písněmi přecházíme swipem do stran. Mnoho možností se poté ukrývá pod tradičními třemi tečkami.

Retro Music Player

Můžete si uložit vytvořenou frontu jako album, sdílet skladbu, nastavit jí jako vyzvánění, vymazat jí, říct si o její detaily a další. A pokud máte stáhnuté ke skladbám i texty, stačí klepnout na přebal a můžete si začít zpívat. Aplikace dokonce nabízí i experimentální funkce, ke kterým se dostanete v nastavení. I tady se schovává pár zajímavých voleb, avšak za jejich stabilitu a funkčnost nelze ručit.

Retro Music Player

Ostatně celý Retro Music Player není ještě stále úplně odladěný a sem tam jsem narazil na menší grafické bugy, ale naštěstí aplikace nikdy nespadla ani se nezasekla. Občas jde zkrátka jen vidět, že se stále vyvíjí a má před sebou ještě nějaký ten čas. Na mém telefonu však díky poměrně svěžímu vzhledu a snadnému ovládání zatím zůstane. A proč by také ne, když je kompletně zdarma a bez reklam. Dejte jí tedy šanci i vy a jestli se vám zalíbí, klidně podpořte vývojáře menším příspěvkem třeba na kafe nebo pivo.

Stáhnout Retro Music Player

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo