Poslouchejte svou hudbu i online rádio v jediné aplikaci Style Music

Android aplikace týdne
1
Poslouchejte svou hudbu i online rádio v jediné aplikaci Style Music
  • Style Music je pěkný hudební přehrávač, ve kterém můžete poslouchat i rádio
  • Umí streamovat přes Chromecast či přijímat internetová rádia
  • Počítejte s pár bugy a cenovkou 50 korun – verze zdarma zatím neexistuje

Hudebních přehrávačů je v obchodě Google Play samozřejmě mnoho, ale občas narazíte na aplikaci, která si pozornost zkrátka zaslouží. Právě proto se dnes podíváme na Style Music.

Style Music – Android aplikace týdne

Jedná se o velmi pěkný přehrávač hudby, který je plný hezkých přechodů a animací. První věcí, kterou zde uvidíte, je hlavní domovská obrazovka, kde máme nejčastěji přehrávané či naposledy přidané skladby. Lehkým swipenutím se potom dostaneme do hlavní nabídky, odkud můžeme přejít do knihovny, kde máme hudbu rozdělenou do klasických kategorií jako umělci, alba a playlisty.

Style Music

Pokud se skladbami neradi probíráte takto, nechybí ani možnost zobrazení hudby přímo v interních složkách zařízení. Poslední možnost představuje funkce streamování přes 50 tisíc rádio stanic z celého světa. Stačí klepnout na vyhledávací pole a napsat či vyslovit název stanice, čímž si jí přidáte na seznam. Pak už na ní stačí jen klepnout a poslouchat. Musím ovšem upozornit, že se jedná pouze streamování rádia přes internet a bez připojení si tak bohužel žádnou stanici nezapnete. Náladu však může zvednout například podpora streamování až 24bitových FLAC souborů pomocí Chromecastu. Nechybí také možnost stáhnout biografie, texty písní či obrázky interpretů.

Style Music

Na závěr se podívejme do nastavení, kde si lze zvolit třeba úvodní obrazovku, nebo zapnout či vypnout před chvilkou jmenované funkce aplikace. Na výběr je i světlé a mou preferované tmavé téma, přičemž je tu rovněž možnost, aby aplikace volila téma automaticky v závislosti na části dne. Případně můžete zvolit speciální AMOLED režim.

Aplikace má sice stále pár bugů a občas se některé přechody seknou, ale dá se očekávat, že se situace brzy vylepší, jelikož aplikace teprve nedávno opustila uzavřenou betu a v době psaní tohoto článku má v obchodě Google Play pouze 500 stažení. Vývojáře tak stále čeká mnoho práce a rozhodně plánují aplikaci nadále vylepšovat a přidávat zajímavé funkce, jako je třeba vyhledání radiové stanice na základě vaší oblíbené písně.

Style Music

Stáhnutí si však musíte opravdu pečlivě rozmyslet. Aplikace Style Music sice neobsahuje žádné reklamy a omezení, ale také za ní musíte zaplatit 50 korun, neb verze zdarma zatím k dispozici není. Pokud vás však aplikace zaujala svým vzhledem či integrací internetového rádia, určitě se jí nebojte vyzkoušet.

Stáhnout Style Music

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

Asus seriály