Výsledky výzkumu: Siri není tak chytrá jako Google Asistent

17
Výsledky výzkumu: Siri není tak chytrá jako Google Asistent
  • Tři digitální asistenti dostali 800 otázek a počítaly se jim správné odpovědi
  • První se umístil Asistent Googlu, za ním Siri a třetí Alexa

Pro česky mluvící uživatele se to může zdát nepochopitelné, ale v jiných zemích se čím dál tím víc prosazuje ovládání telefonu, jeho funkcí a přístup na internet pomocí hlasového ovládání. Kvalita jednotlivých asistentů je tak předmětem mnoha dlouhých sporů, které si v ničem nezadají s diskuzemi nad kvalitami různých operačních systémů.

Analytická firma Loup Ventures se pokusila tyto spory rozseknout vědeckým přístupem. Vytvořila celkem 800 otázek rozdělených do pěti kategorií (lokální firmy, obchody a služby, navigace, obecné informace a ovládání zařízení), které pokládala Google Asistentovi, Siri a také Alexe coby iOS aplikaci.

Hlasoví asistenti

Zatímco míra porozumění dotazu se u všech tři asistentů blíží sto procentům, v míře správných odpovědí už je to poněkud horší. Vyhrál Google s 93 %, Siri si umístila druhá s 83 % a třetí příčku obsadila Alexa s necelými 80 %. Tomu odpovídají i výsledky v jednotlivých kategoriích s výjimkou ovládání telefonu, kde zvítězila Siri.

Diskuze ke článku
Ondra
Já používám Google asistenta s bluetooth headsetem a je to sakra návykový. Ok Google, remind me to weigh everyday at 4 p.m.. a je to.. budíky, SMS na MHD, počasí, sportovní výsledky, je to pecka.
A mimochodem, když nemůžu najít telefon, zařvu na celý byt "OK GOOOGLE!!!!" a on se ozve v koupelně. To je extrémně skvělý využití.
Anonym
Já používám siri jen, když si chci pustit písničku a nechci sahat na mobil, jinak mi opravdu přijde jednodušší ovládat telefon normálně
Blue Sun
Blue Sun
A já mám dvě zdravé ruce a rozum, takže nepotřebuju žádné asistenty.
Venca
Majitelé iphonů mají za asistenta baču, ne? :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze