LTE kostky jsou vrženy. Co na výsledky aukce říkají operátoři?

Dnes večer ČTÚ celkem nečekaně oznámilo finální výsledek dlouho připravované, v pořadí už druhé aukce kmitočtů takzvané digitální dividendy. Výsledky mohou být pro mnoho z vás překvapivé. Jak ale aukci hodnotí samotní vítězové, respektive účastníci?

Čtěte aktuálně: Aukce kmitočtů skončila, čtvrtý operátor nebude

Vodafone

Vodafone logo

„V aukci frekvencí jsme získali nejvíce spektra ze všech, včetně úseku 2 x 10 MHz v pásmu 800 MHz. Toto je výsledek, kterého jsme chtěli dosáhnout. Spektrum získáváme za velmi příznivou cenu. Tento úspěch výrazně posiluje naši pozici na českém trhu a umožňuje nám nabídnout špičkové datové služby nové generace zákazníkům v celé České republice,“ uvedla Muriel Anton, generální ředitelka Vodafonu v České republice.

Podle dodatečného vyjádření mluvčí Markéty Kuklové prý bude Vodafone budovat LTE tak, jak už oznámil dříve bez ohledu na to, jak aktuální aukce dopadla. Více informací najdete ve článku - Vodafone Turbo Internet: LTE do prosince 2014 na většině území ČR.

Telefónica O2

O2 logo

„Data jsou budoucností telekomunikačního trhu. Díky vydraženým frekvencím vybudujeme v České republice nejrychlejší mobilní datovou síť současnosti. Síť 4G s využitím nových frekvencí začneme v regionech a městech České republiky budovat již v prvním pololetí příštího roku. Do výstavby a rozvoje sítí LTE plánujeme v příštích pěti letech investovat miliardy korun,“ uvedl Luis Malvido, generální ředitel společnosti Telefónica Czech Republic.

TIP! A už je ruka v rukávě: Telefónica prodává majoritní podíl PPF

T-Mobile

T-Mobile logo
„Díky vydraženým pásmům budeme schopni naplnit naši strategii v oblasti datových služeb: posílit naši nejrychlejší síť vybudováním celorepublikové LTE infrastruktury,“ říká Milan Vašina, generální ředitel T-Mobile a dodává: „Naši zákazníci budou moci využívat datové připojení o rychlosti až 150 Mbps, v budoucnosti až 300 Mbps. Česká republika se tak zařadí mezi země s nejmodernější telekomunikační infrastrukturou, což je pro naši konkurenceschopnost nejen v evropském kontextu velmi důležité.“.

TIP! Telefónica a T-Mobile: podepsána dohoda o sdílení sítí

Čtěte aktuálně: Aukce kmitočtů skončila, čtvrtý operátor nebude

Diskuze ke článku
n7610
Co pak, že o proti konkurenčním webům máte takové zpoždění ;-))
n7610
V podání této zpravy, ale v pohodě je jasné že nemůžete stíhat všechno co se kde šustne, a co takhle Note 2 a aktualizace připravujete nějaký článek ?
tlumočník
Výsledky jsou mohou být pro mnoho z vás překvapivé.

Jeden z tvarů slovesa být je zde navíc.
garfield
A proc myslis ze tady 2/3 ctenaru tvori bratia slovaci? Protoze jen oni nepoznaji, ze tady redaktori neumi poradne cesky ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze