iOS 18 a další nové verze systémů od Applu jsou tady, můžete stahovat

iOS 18 a další nové verze systémů od Applu jsou tady, můžete stahovat
Fotografie: Apple
  • Od včerejšího večera je oficiálně ke stažení iOS 18
  • Aktualizovat můžete také hodinky, iPady a Macy

V pondělí 9. září ve večerních hodinách Apple oficiálně uvolnil nové verze svých operačních systémů ke stažení. Konkrétně jde o iOS 18 pro iPhony XR a novější, watchOS 11 pro Apple Watch Series 6 a novější, pro iPady je tu iPadOS a také macOS Sequoia pro pročítače Mac.

Ani pro americké zákazníky tyto operační systémy neznamenají příchod tolik skloňované Apple Intelligence a všech jejich schopností, ty se do telefonů a další zařízení dostanou až s iOS 18.1, respektive macOS 15.1. Kdy ale dorazí tyto schopnosti do Evropy není prozatím kvůli legislativním omezením známo.


Prozatím tak v iOS 18 můžete zkoumat například Ovládací centrum. Panel s rychlým přístupem k nastavení vypadal a fungoval v podstatě stejně po většinu minulého desetiletí, ale v iOS 18 se dočkal velkého přepracování.

Další změna v systému iOS 18 je přidání RCS, které jako výchozí náhradu SMS používají telefony s Androidem. I s nimi tak budete moci snadno sdílet fotografie a další multimédia, aniž byste museli instalovat další aplikace.

Mezi dalšími věcmi, které po instalaci stojí za prozkoumání je vylepšená správa domácí obrazovky, správce hesel, hlasové poznámky, zamykání aplikací nebo vylepšená fotogalerie.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze