Vybíráme nejlepší twitterové klienty pro Android

Top Apps
3
Vybíráme nejlepší twitterové klienty pro Android
  • Dnes si představíme nejlepší twitter klienty pro Android a nezůstaneme jen u oficiální aplikace
  • Všechny alternativní varianty nabídnou široké možnosti přizpůsobení, pěkný vzhled i speciální vlastnosti
  • Jedinou nevýhodou je, že se za ty nejlepší musí pár korun zaplatit, ale rozhodně se to vyplatí

Twitter patří bezesporu mezi ty největší a nejpopulárnější sociální sítě, a proto nemůže chybět ani na Androidu formou oficiální aplikace. V obchodě Google Play je ovšem spousta dalších alternativních klientů, až může být těžké se v nich vyznat. Proto si dnes ukážeme ty nejlepší.

Top Apps: nejlepší twitteroví klienti

Twitter

Mnoho lidí se stále znovu a znovu vrací k oficiální aplikaci přímo od Twitteru a mají k tomu dobré důvody. Twitter totiž úmyslně omezuje klienty ostatních vývojářů, aby tak vlastní aplikace měla v něčem vždy navrch. Jednou z takových věcí jsou třeba push notifikace, které zde fungují zkrátka nejspolehlivěji. Zároveň Twitter ostatním vývojářům blokuje i funkce jako Okamžiky, které shromažďují tweety o různých tématech, nebo filtry pro notifikace.

Twitter

Samotné prostředí je tu rozděleno do čtyř obrazovek, mezi kterými lze přecházet swipováním. Vlevo máme hlavní nabídku, kde sídlí přepínání a nastavení účtů, najdete tu výběr nejzajímavějších tweetů, Okamžiky, které vytváří sám Twitter, vaše seznamy, můžete se zde přepnout do nočního režimu a je tu i pár dalších nastavení.

Co může někoho u této aplikace štvát, je například automatické přehrávání videí, i když jste na datech. Stejně tak se objevují doporučené tweety od lidí, které vůbec neznáte, ale někomu, koho sledujete, se jen líbily. A počítat se musí i s reklamou. Oficiální Twitter vám dá zkrátka přístup ke všem funkcím zadarmo, ale s reklamou a pár otravnými vlastnostmi k tomu.

Stáhnout Twitter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Fenix 2 Preview

Mým současným favoritem je rozhodně Fenix 2 Preview, který je jakýmsi nástupcem již legendární aplikace Fenix. Twitter totiž omezuje aplikace ostatních a po naplnění určitého limitu se do nich už nemohou přihlásit noví uživatelé. Vývojáři však toto omezení obcházejí vydáváním velkých aktualizací formou zcela nových aplikací. A právě tím je i druhá verze Fenixu, která je prozatím zdarma, ale po ukončení vývoje se stane placenou.

Fenix 2

Aplikace je opět rozdělena do několika obrazovek, mezi kterými swipujete a můžete si je sami upravit, odstranit či přidat jiné. Fenix také ukládá vaší pozici v seznamu, takže až přijdou nové tweety, stačí scrollovat směrem vzhůru, případně klepnout na ukazatel nových tweetů nahoře a přenesete se na začátek. Prozatím ovšem není možné uploadovat videa, jen obrázky a GIFy, které mají vlastní knihovnu. V tomto ohledu má oficiální klient výhodu.

Fenix 2

Fenix si však můžete upravit dle libosti. Jsou tu tři různá rozvržení – kompaktní, normální a široké, 5 velikostí fontu a dva styly ikon. Potěší i 7 různých témat a mnoho dalších nastavení, přičemž lze očekávat rozšíření těchto možností s dalším vývojem aplikace. Celá aplikace mi navíc za dobu používání nikdy nespadla a nenašel jsem ani žádné bugy, takže se nemusíte bát používat ani preview verzi zcela naplno.

Stáhnout Fenix 2 Preview (Unreleased)

Google Play (zdarma)

Talon

Silnou stránkou Talonu je přizpůsobitelnost. V nastavení si můžete změnit skoro vše a stejně jako ve Fenixu 2, i zde si můžete upravit hlavní obrazovky, mezi kterými swipujete. Dále tu máme tři témata – světlé, tmavé a AMOLED černé. U všech si můžete upravit doplňující barvy. Jsou tu také možnosti úprav podoby tweetů. Změnit můžete velikost fontu, odřádkování či zobrazení obrázků i upravit vzhled widgetů.

Talon

Při tvoření vašich tweetů potěší poté možnosti navíc, jako je plánování jejich zveřejnění. Dokonce si můžete nastavit, aby aplikace vyžadovala pro každý příspěvek ověření pomocí otisku prstů, pokud má váš telefon čtečku. A najdeme tu dokonce i podporu hodinek s Android Wear. Aplikace je ovšem omezena jen na dva přihlášené účty a nenabízí žádnou verzi zdarma. Musíte zaplatit 85 korun.

Stáhnout Talon for Twitter

Google Play

Flamingo

Poslední aplikací je v současnosti asi ta nejoblíbenější – Flamingo. V ní se pohybujete opět mezi třemi obrazovkami, které jsou v základu nastaveny na váš přehled tweetů, interakce s ostatními a osobní zprávy. Pořadí těchto obrazovek si můžete ovšem změnit i přidat další jako témata, vyhledávání, oblíbené uživatele atp.

Flamingo

Stejně jako u mnoha jiných klientů, i zde se ukládá vaše pozice mezi tweety, nechybí ukazatel nepřečtených tweetů a vlevo máme hlavní nabídku se spoustou dalších možností. Postovat zde můžete videa, obrázky, vaší lokaci i GIFy a zveřejnění je možné nastavit na později. Ověření otiskem prstů ale chybí.

Flamingo

Co už však Flamingu nepostrádá, jsou možnosti přizpůsobení. Je tu hned 15 témat a můžete si i uložit vlastní vzhled jako soubor, který může být později opět importován. Najdeme tu také noční režim či neskutečně široké možnosti úprav vzhledu tweetů. Zvolit můžete font, jeho velikost, přechody, gesta a další. Tyto nastavení můžete navíc klidně i exportovat. Flamingo je opravdu komplexní, ale jednoduchý klient a není divu, že je tak populární, i když vás přijde na 60 korun.

Stáhnout Flamingo for Twitter

Google Play

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
developer
Proč alternativy když Twitter má povedenou oficiální aplikaci což se o Facebooku říct nedá.
jameswhite
Hm a co Tweetcaster?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze