Vybíráme nejlepší aplikace pro bezdrátový přenos mezi Androidem a počítačem

Top Apps
2
Vybíráme nejlepší aplikace pro bezdrátový přenos mezi Androidem a počítačem
  • Dnes si v našem seriálu vezmeme na mušku bezdrátový přenos souborů mezi vaším Android zařízením a počítačem
  • Tyto aplikace vám umožní nejen přenášet soubory, ale třeba i pracovat s SMS na počítači
  • Dokonce budou zobrazovat i notifikace z telefonu na počítači a zařídí bezpečnou zálohu dat

Občas můžete chtít přesunout pár souborů z vašeho telefonu do počítače či naopak, ale zrovna u sebe nemáte kabel, případně už na něm nechcete být závislí a chcete si sdílení usnadnit. V takovém případě přichází na scénu dnešní aplikace.

Aplikace pro bezdrátový přenos mezi Androidem a počítačem – Top Apps

AirDroid

Jednou z nejpopulárnějších aplikací tohoto typu je nepochybně AirDroid. Kromě bezdrátového přenosu souborů zvládne i další věci, jako je třeba volání, posílání a přijímání SMS zpráv přímo přes váš počítač, prohlížení notifikací z mobilu na počítači atd. Můžete z počítače klidně i vyhledat, kde je váš telefon, ovládat na dálku jeho fotoaparát nebo používat aplikace.

AirDroid

Nechybí kupříkladu ani zálohování a synchronizace mezi zařízeními či nahrávání obrazovky vašeho telefonu. Ty nejzákladnější funkce dostanete zadarmo, ale pro posílání neomezeného množství souborů (případně větších jak 30 MB) a podporu až 6 připojených zařízení už si budete muset připlatit. AirDroid tak sice není dokonalý, ale funguje dobře a nabízí toho opravdu hodně.

Stáhnout AirDroid

Google Play (zdarma)

Pushbullet

Podobnou, ale o něco jednodušší a přímočařejší aplikací je Pushbullet. I ten vám dovolí posílat a přijímat SMS, sdílet snadno vaše poznámky, podívat se na notifikace z telefonu na počítači a samozřejmě přenášet soubory.

Pushbullet

Stejně jako AirDroid je však i tato aplikace trochu omezenější ve verzi zdarma, která nabízí pouze přenos souborů do 25 MB a odesílání maximálně 100 zpráv měsíčně. Pokud si však připlatíte, zvedne se například velikost souborů na 1 GB a omezení poslaných zpráv zmizí úplně a získáte i další funkce navíc.

Stáhnout Pushbullet

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Cloudové aplikace (Google Disk)

Úplně nejjednodušší volbou pro bezdrátové sdílení jsou cloudové služby jako OneDrive, DrobBox či Google Disk. Příkladem za všechny je například Google Disk, který má každý ve svém telefonu již předinstalovaný. Nahrávání a stahování souborů je velice snadné a vše je synchronizováno přes Google účet.

Google Disk

Navíc si můžete na počítač stáhnout i program pro synchronizaci vašich souborů a složek z počítače do Disku. Tyto aplikace však většinou nabízejí zdarma vcelku omezené úložiště, takže si možná budete muset připlatit za více prostoru.

Stáhnout Google Drive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Dropbox

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Resilio Sync

Pokud chcete jednoduchost cloudu, ale nechcete své cenné soubory svěřovat někomu cizímu na servery, je tu pro vás aplikace Resilio. Ta se totiž chová stejně jako jiné cloudové služby, jen se budou soubory místo do cloudu ukládat přímo na váš počítač, který bude sloužit jako server. Data můžete synchronizovat a posílat neomezeně jak jen chcete a mnohé další.

Resilio

Díky nezávislosti na cloudu může být Resilio vhodné také pro ty z vás, kteří chtějí mít data v bezpečí a soukromí. Aplikace samotná je navíc kompletně zdarma, bez reklam a není tu ani žádné dokupování funkcí, byť za plnou funkcionalitu programu na PC si je nutné trochu připlatit. První nastavení sice chvilku zabere, ale rozhodně to za trochu času stojí, jelikož se jedné o jednu z nejlepších aplikací svého druhu.

Stáhnout Resilio Sync

Google Play (zdarma)

Solid Explorer

Solid Explorer zvládne přenos souborů z vašeho Androidu do počítače, ale také se připojí k FTP, SFTP, WebDay, SMB a dalším klientům. Nechybí mu dokonce ani integrace různých cloudových úložišť, i když první nastavení aplikace je opět trochu komplikovanější než jinde. Solid Explorer ovšem poté vše dělá na jedničku, ale aplikace má zdarma pouze trial verzi a pro plnou neomezenou verzi je nutné zaplatit zhruba 50 korun.

Solid Explorer

Stáhnout Solid Explorer File Manager

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

Asus seriály