Výběr TOP mobilních aplikací (nejen) pro domácí cvičení

Výběr TOP mobilních aplikací (nejen) pro domácí cvičení
Fotografie: @theformfitness
  • Efektivně cvičit můžete i z bezpečí domova
  • Podívejte se na výběr nejlepších fitness aplikací pro Android a iOS

V současné situaci, kdy trávíme většinu času v bezpečí našich domovů, je lehké zlenivět a upozadit cvičení. Posilovny jsou zavřené a ven smíme chodit pouze s nasazenou rouškou, jaké možnosti nám tedy vlastně zbývají?

Ačkoliv se na první pohled zdá, že možností sportovního využití není tolik, opak je pravdou. Mnoho forem tréninku totiž nevyžaduje drahé přístroje, speciální náčiní ani velké prostory. Jestliže cvičíte pro radost a kvůli tomu, abyste se udrželi v kondici, nepotřebujete mít ani dozor zkušeného osobního trenéra. Trn z paty vám může vytrhnout jedna z plejády existujících fitness aplikací, které jsou dostupné pro iOS i Android. Abyste zůstali fit a odbourali trudomyslnost, vybrali jsme pro vás seznam těch nejlepších fitness aplikací.

Fitify

Aplikaci Fitify byste popravdě měli vyzkoušet už jen proto, že má na kontě přes jeden milion stažení, skvělé uživatelské hodnocení a pochází od českého studia Fitify Workouts s.r.o. Po registraci vám nabídne přehledně zpracovaný tréninkový plán, který dá dohromady na základě vašeho hlavního cíle (například zhubnout, nebo zesílit), hmotnosti, výšky, pohlaví a věku. Aplikace je jedna z nejpřehlednějších, s jakou jsme se setkali a prostředí je maximálně uživatelsky přívětivé, díky čemuž se rychle zorientujete. Nechybí možnost podrobně zaznamenávat váš progres ani výběr z konkrétních partií, na které byste se rádi zaměřili. Aplikace je také jako jediná z výběru dostupná v českém jazyce s kompletní lokalizací.

Stáhnout Fitify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Wim Hof Method

Nizozemec Wim Hof je autorem speciálních dýchacích a cvičících technik, které vedou ke zvýšené odolnosti proti chladu a celkově k pevnějšímu zdraví. Aplikace vás naučí, jak správně dýchat, ale také vám pomůže dosáhnout zvýšené otužilosti, důsledkem čehož budete méně nemocní. Wim Hof Method je velmi jednoduchá na používání, obsahuje praktické návody, jak zlepšit své zdraví a také e-learningovou sekci, v níž se můžete zúčastnit zajímavého školení samotného Wima Hofa.

Stáhnout Wim Hof Method

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Nike Training Club

Tréninková aplikace od společnosti Nike nabízí několik druhů cvičení zaměřených na různé části těla. Na výběr máte z cviků, které zlepší vaši výdrž, mobilitu, nebo sílu. Věnovat se můžete také yoze. Velkou výhodou této aplikace je, že je plně zdarma, má líbivé vizuální zpracování a obsahuje velké množství dobře vysvětlených cviků.

Stáhnout NIKE+ TRAINING CLUB

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

J&J Official 7 Minute Workout

Na tuto aplikaci nedá mnoho uživatelů dopustit kvůli přehlednému rozhraní a detailně vysvětleným cvikům. V aplikaci J&J Official 7 Minute Workout naleznete několik desítek cvičebních plánů, které, jak název napovídá, mohou trvat pouze 7 minut (ale klidně také až půl hodiny).

Stáhnout J&J Official 7 Minute Workout

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Strava

V seznamu doporučených aplikací pochopitelně nemůže scházet ani legendární Strava, kterou by měli vyzkoušet všichni běžci či cyklisti. Strava vám nebude příliš platná, pokud chcete cvičit doma, ovšem v případě, že máte možnost se jít proběhnout nebo projet na kole někam do přírody, oceníte nespočet funkcí včetně možnosti interakce s ostatními uživateli. Například můžete vyzkoušet trasu, kterou vytvořil někdo jiný, nebo se zúčastnit některé z nespočtu výzev.

Samozřejmostí je pak přehledné prostředí včetně možnost exportu/importu naměřených dat a propojení s chytrým náramkem či hodinkami. Přestože můžete aplikaci používat zcela bezplatně, k dispozici je také Premium členství, které můžete zdarma vyzkoušet na dobu 30 dní.

Stáhnout Strava

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze