Volvo bude nově možno pokročile ovládat ze smartphonu

Volvo se pochlubilo svými plány pro budoucnost v oblasti propojení aut a mobilních zařízení. Ty zahrnují také integrování Sensus konektivity do svých nových modelů, a to jako standard. Mezi automobily s tímto systémem budou patřit modely Volvo S60, V60, XC60, S80, XC70 nebo zbrusu nové XC90. Sensus má nabídnout široké množství ovládání skrze váš chytrý telefon.

Jste fanoušky Volva a hodláte si příští rok udělat radost novým autem od tohoto výrobce? Pak pro vás máme dobré zprávy, protože pokud jste majitelem chytrého telefonu, tak budete moct využívat funkcí systéme Sensus, které vám dovolí ovládat některé funkce vašeho auta, a to například z vašeho obývacího pokoje.

Auta a mobily:

Volvo On Call

Aplikace Sensus dovolí sledovat například jízdní informace nebo údaje z palubních přístrojů, jako je množství paliva, ujetá vzdálenost a podobně. Přes aplikaci můžete automobil i částečně ovládat, a to díky možnosti odemykání a zamykání automobilu, spouštění klaksonu nebo ovládání topení na dálku. V současnosti je sice aplikace nevyužitelná, ale můžete si ji stáhnout a prohlédnout si tak, jaké funkce vlastně budou k dispozici. Volvo budete moci ovládat ze svého telefonu nebo tabletu s Androidem, iOS a Windows Phone. Automobily Volvo budou obsahovat také systémy pro přímé propojení zařízení s Androidem s názvem Android Auto nebo konkurenční CarPlay pro připojení zařízení s iOS. Budoucnost v této oblasti je opravdu blízko a je vidět, že ji Volvo myslí vážně.

Volvo XC90

Stáhnout Volvo On Call

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidcentral.com, wpcentral.com, leftlanenews.com