Aktualizace iOS 8.3 přinese bezdrátovou podporu Apple CarPlay

6

Segment chytrých automobilů je v současnosti velmi aktuální a lukrativní byznys. Část trhu si chce ukousnout také americká společnost Apple se svým automobilovým systémem Apple CarPlay.

Trochu netradiční krok učinila americká společnost Apple. Ta v současnosti stále beta testuje aktualizaci iOS 8.2, ale již nyní se ví, na čem se pracuje v aktualizaci iOS 8.3. Největší novinkou je podpora bezdrátového provozu automobilového palubního systému Apple CarPlay, který jsme měli možnost vyzkoušet na veletrhu CES 2015.

TIP: Apple Watch budou umět ovládat Teslu Model S

Apple CarPlay – první pohled z CES 2015

Spojení mezi autem a telefonem bude prováděno nejspíše pomocí Wi-Fi nebo Bluetooth. Telefon se s automobilem spáruje automaticky po nastartování. Mezi další změny ve verzi iOS 8.3 patří nová emoji klávesnice, zlepšení práce s programovacím jazykem Swift a Google aplikace budou podporovat dvoufázové Google přihlášení.

Zdroje: phonearena.com, techcrunch.com

Diskuze ke článku
Martin P.
CarPlay je přes kabel protože wifi a BT na streamování aplikací nestačí.

http://en.wikipedia.org/wiki/CarPlay
Gooooogle ;(
A Google opet pozadu se svym Auto systemem..ten potrebuje trapne kabel ;(
gogol
no to je tedy peechovina... není lepší svůj tabletofon cvaknout do držáku a tlapkat pěkně po něm? Bude to mnohem rychlejší práce, nebude ořezaná grafika ani funkce aplikací, spojení s audiem auta je dokonalé... a ještě nejsem odkázanej na konkrétní zabudovaný displej který si nikam nešoupnu podle toho kde to odvádí nejméně pozornost od silnice.... pokrok vidím jen u těch, kteří mají ještě staré prťavé iPhony, ale ty tam nový iOS nespustí protože to HW neutáhne

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze