Vodafone připravuje Cloud Pass pro zálohování a sdílení bez ohledu na data

3
Vodafone připravuje Cloud Pass pro zálohování a sdílení bez ohledu na data
Fotografie: vodafone.cz
  • Vodafone se v rámci tiskové zprávy pochlubil daty ohledně využívání svých Passů
  • Kromě toho ale také oznámil, že připravuje tématický balíček zaměřený na sdílení a zálohování dat

Vodafone se v tiskové zprávě pochlubil, že díky balíčkům Vodafone Pass už zákazníci využili v mobilních telefonech tolik dat, že by to vydalo na víc než milion hodin filmů ve vysokém rozlišení. Přitom ale lidé nečerpali ze svých měsíčních datových objemů právě zásluhou služby, která má za sebou první rok fungování a která se od loňského října postupně rozšířila na čtyři tematické balíčky – Social, Chat, Music a Video Pass. A brzy přibude další pro zálohování fotografií nebo jiných potřebných dokumentů.

Vodafone už brzy spustí Cloud Pass.

Služba Vodafone Pass od svého spuštění v říjnu loňského roku zákazníkům umožnila prosurfovat už přes tři petabajty dat, což v přepočtu znamená přes milion hodin filmů ve vysoké kvalitě Full HD rozlišení. Nejvíce dat připadá na aplikace YouTube, Instagram a na třetím místě na Facebook. Vysoko se drží také aplikace Sledování TV, díky které je možné sledovat televizní vysílání v mobilu. I zákazník, který má v rámci svého tarifu nebo předplacené karty menší datový objem pro internet v telefonu, tak může s Vodafone Passem sledovat živé fotbalové nebo hokejové utkání. Jen za první měsíc fungování si balíčky aktivovalo více jak 60 tisíc zákazníků.

Stáhnout SledovaniTV

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Uživatelé podle našeho aktuálního průzkumu oceňují například to, že už kvůli sledování videí nemusejí hledat Wi-Fi připojení nebo že mohou sledovat české programy v zahraničí,“ říká David Novák, marketingový ředitel Vodafonu. A dodává: „Zákazníci také sami přinášeli tipy na nové tematické balíčky. Proto Vodafone už brzy spustí Cloud Pass. Každý si pak bude moci bez ohledu na množství dat v mobilu kdykoliv a bez hledání pevného připojení jednoduše a ihned zálohovat dokumenty, fotografie, videa nebo hudbu například v aplikacích Google Drive, Dropbox či OneDrive.

Zájemci dnes mohou využít Social Pass, a to například pro Facebook, Instagram, Snapchat nebo Twitter. Další možností je Video Pass, který zahrnuje aplikace YouTube, Netflix, Sledování TV a dalších 15 aplikací. Music Pass se uplatní třeba u Apple Music a Spotify a podobně pomáhá také Chat Pass, který se týká například aplikací WhatsApp a Facebook Messenger.

Cena passů začíná na 99 korunách měsíčně a balíčky je možné zkombinovat ve službě Vodafone MultiPass, obsahující vždy trojici zmíněných passů za výhodnější cenu. Aplikace obsažené v balíčcích pak zákazníkům neukrajují data z měsíčního objemu, takže jejich uživatelé mohou bez obav měsíčně využít v telefonu i stovky gigabajtů dat, aniž by zaplatili za další data ve svém tarifu. Více informací o službě Vodafone Pass najdete na www.vodafone.cz/vodafone-pass.

Diskuze ke článku
Řezňýk
Víte, co je to passy, pane redaktore? Kunda je to.
Mate
4ka 20€ flat data, sms, min.
Luken
Cloud pass nepodporuje nejdůležitější aplikaci Google fotky, sice to spadá do Google disk ale žere to data z FUP. Vodafone mi klamavě tvrdil že to je i na fotky Google a potom jsem vyčerpal celý svůj 10 GB tarif.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze