Externí monitor ViewSonic zvýší vaši efektivitu, třeba v propojení s režimem DeX

Včetně videa
Externí monitor ViewSonic zvýší vaši efektivitu, třeba v propojení s režimem DeX
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Díky 16" uhlopříčce externího monitoru ViewSonic TD1655 lze pohodlně prezentovat ostatním
  • Velký displej je také ideální pro pohodlné prohlížení internetu či sledování videí

Chcete-li zvýšit svou produktivitu na cestách, můžete si pořídit externí monitor, například ViewSonic TD1655, jehož recenzi jsme vám již dříve přinesli. Jak konkrétně lze využít desktopový režim DeX od společnosti Samsung na tomto monitoru?

Externí monitor ViewSonic zvýší vaši efektivitu, třeba v propojení s režimem DeX

Desktopový režim si s dotykovou obrazovkou skvěle rozumí

V našem případě jsme kromě zmíněného externího monitoru ViewSonic TD1655 použili „starší“ model Samsung Galaxy S22+ s podporou režimu DeX. Tento desktopový režim však najdete i u mnoha dalších smartphonů od Samsungu, s výjimkou některých specifických modelů, například ohebného véčka Galaxy Z Flip.

Připojení je mimořádně jednoduché. Stačí použít originální kabel dodávaný k externímu monitoru a propojit monitor s telefonem, případně jiný kompatibilní kabel. Během několika sekund se automaticky aktivuje režim DeX. Desktopové rozhraní pak může připomínat operační systém Android na tabletech, nebo dokonce operační systém Windows. Uživatelé mohou okna zmenšovat, zvětšovat, přemisťovat a otevírat více oken současně. V nastavení režimu DeX je možné upravit například rozlišení obrazu nebo zapnout automatické spouštění režimu. Pro maximální efektivitu doporučujeme připojit externí myš a klávesnici, což pracovní produktivitu výrazně zvýší.

Na velkém displeji je například práce s mapami mnohem pohodlnější díky 16" uhlopříčce.

Na velkém displeji je například práce s mapami mnohem pohodlnější díky 16" uhlopříčce, která nabízí Full HD rozlišení a poměr stran 16:9. Přepínání mezi jednotlivými aplikacemi je také velmi snadné, DeX má pro tyto potřeby speciální tlačítko. Díky dotykové obrazovce použitého externího monitoru je ovládání intuitivní a prakticky totožné s ovládáním telefonu, okamžitě jej tak pochopí i technologičtí laikové.

Dále lze také zobrazit menu se všemi aplikacemi a otevřít rozhraní pro nastavení výstupu médií, což se hodí například v případech, kdy chcete používat externí monitor/režim DeX v propojení se sluchátky. Pokud byste nedisponovali externí myší, lze využívat displej smartphonu jako náhradu touchpadu. V takovém případě pochopitelně platí, že čím větší obrazovku má váš smartphone, tím lépe.

Co si počít v případě, že vám režim DeX nevyhovuje nebo pokud potřebujete aktivovat obyčejné zrcadlení obrazovky? Režim DeX má pro tyto účely dedikované tlačítko, kterým lze tento režim rychle vypnout a spustit obyčejné zrcadlení. To může být užitečné například při prezentaci mobilních aplikací.

Velký displej je také ideální pro pohodlné prohlížení internetu. Ať už pracujete v internetovém prohlížeči, nebo chcete někomu něco prezentovat, velký displej může výrazně usnadnit práci a zvýšit komfort při používání.

Výsledek stojí za to

Externí monitor může být velmi užitečným pomocníkem v kombinaci se zmíněným režimem DeX, ať už pro osobní využití nebo v rámci pracovních schůzek, kde můžete za pomoci monitoru snadno prezentovat a předkládat názorné ukázky na velké obrazovce.